Japan upptäckte en annan coronavirusmutation - här är vad vi hittills vet - BGR

0 115

  • Forskare från Japan har upptäckt en ny koronavirusmutation som till synes kom till landet från Brasilien.
  • Den brasilianska stammen har 12 olika mutationer, inklusive en som upptäcktes i Storbritannien och sydafrikanska mutationer som avslöjades för några veckor sedan.
  • Det är oklart hur smittsam denna nya stam är jämfört med andra koronavirusstammar som cirkulerar i Brasilien, men landet upplever för närvarande en ny våg av COVID-19-infektioner.

Storbritannien och Sydafrika tillkännagav två potentiellt farliga koronavirusstammar under veckorna fram till jul. Mutationerna bekräftades med bara några dagars mellanrum, och veckorna som följde gav oss mer information om de två varianterna. B.1.1.7 (UK) och B.1.351 (Sydafrika) stammar har vardera mer än 10 distinkta mutationer, inklusive mutationer på spikproteinivån. Forskare från Pfizer och BioNTech har redan testats deras vaccin mot den spetsmutationen och fann att det var effektivt. Nyheten kom efter veckors spekulation om huruvida vacciner fortfarande skulle fungera mot de två nya SARS-CoV-2-varianterna. Folkhälsomyndigheter och experter inom området sa att vacciner fortfarande skulle fungera, även om vissa oroade sig för att den sydafrikanska stammen skulle kunna motverka antikroppar.

Vacciner kan fungera mot de två stammarna, men de två versionerna är fortfarande mer smittsamma än andra varianter, vilket leder till rekordfall i Storbritannien och Sydafrika. Tyvärr är det inte de enda nya koronavirusmutationerna som orsakar oro.

Dagens bästa erbjudande Amazon-shoppare kan inte få nog av dessa bästsäljande svarta masker Pris:$26.25 Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Forskare från Japan hittade en annan signifikant mutation som innehåller 12 genetiska förändringar, för Japan Times. Det inkluderar en mutation som också finns på B.1.1.7 och B.1.351.

Stammen kommer inte ursprungligen från Japan, eftersom hälsoombud upptäckte den hos människor som kom till landet från Brasilien. Fyra personer som anlände till Tokyo Hanedas flygplats den 2 januari testade positivt i karantän på flygplatsen, med tre av dem som visade symtom. En man i 40-talet hade andningssvårigheter, en kvinna i 30-åren hade huvudvärk och ont i halsen och en tonårig man hade feber. Den fjärde personen var en tonårsflicka som inte hade några symtom.

NIID-experter analyserade vidare proverna och bevisade att det fanns en ny mutantstam.

"För närvarande finns det inga bevis som visar att den nya varianten som finns hos de från Brasilien är hög i smittsamhet", berättade chef för National Institute of Infectious Diseases (NIID) Takaji Wakita till en briefing av hälsovårdsministeriet.

Japanska myndigheter har meddelat Brasiliens hälsovårdsministerium om den nya stammen med 12 genetiska förändringar som upptäcktes. Resultaten hittills indikerar "en potentiell högre virusinfektion", sade det brasilianska hälsovårdsministeriet. Tjänstemän i landet har vidtagit förebyggande åtgärder och skickat meddelanden till inhemska organisationer, berättade en brasiliansk tjänsteman Japan Times.

Brasilien upplever redan en ny COVID-19-våg, med dagliga genomsnitt över 50,000 XNUMX nya fall. Den sydafrikanska stammen cirkulerar redan i landet, förutom den brasilianska stammen som nu har nått Japan.

Det är oklart om det finns några förhållanden mellan Storbritannien, Sydafrika och Brasilien. Mer forskning kommer att krävas för att förklara alla tre stammarna och bestämma exakt hur farliga de är när det gäller smittsamhet, sjukdoms svårighetsgrad och vaccineffektivitet.

USA: s CDC meddelade för några dagar sedan att det inte finns någon ny amerikansk stam som kan bekräftas just nu, i motsats till vad Vita husets coronavirus arbetsgrupp berättade för folk några dagar tidigare. CDC erkände att de nya koronavirusvarianterna kan visas samtidigt över hela världen och att det kan finnas SARS-CoV-2-versioner som är specifika för USA. Men det finns inga data för att bevisa framväxten av en dominerande koronavirusmutation i Amerika.

Dagens bästa erbjudande Purell är fortfarande så svårt att hitta i butikerna - men det är rabatterat hos Amazon! Listpris:$75.60 Pris:61.38 $ (0.64 $ / Fl Oz) Du sparar:$ 14.22 (19%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu Tillgängligt från Amazon BGR kan få en provision

Chris Smith började skriva om prylar som en hobby, och innan han visste ordet delade han sina synpunkter på tekniska grejer med läsare över hela världen. När han inte skriver om prylar misslyckas han eländigt borta från dem, även om han desperat försöker. Men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Den här artikeln uppträdde först (på engelska) på https://bgr.com/2021/01/13/coronavirus-mutation-japan-detects-brazil-strain/

Lämna en kommentar