Antisemitiska tweets riktar sig till Miss France-finalisten

0 698

Antisemitiska tweets riktar sig till Miss France-finalisten

 

Finalisten av Miss France 2021-tävlingen har varit föremål för ett stort flöde av antisemitiska övergrepp på sociala nätverk, främjande upprördhet och en polisutredning.

April Benayoum, 21, vann andraplatsen i tävlingen i en tv-ceremoni på lördag.

Hon avslöjade sitt israeliska ursprung i en intervju vid evenemanget, vilket ledde till antisemitiska attacker på Twitter.

Tweeterna har brett fördömts av franska politiker och judiska grupper.

I en intervju med tidningen Var-Matin sa Benayoum att hon hade hört talas om anti-judiska förolämpningar från sina släktingar.

"Det är sorgligt att bevittna sådant beteende under 2020", sade Benayoum, som representerade den sydöstra regionen Provence vid tävlingen. ”Jag fördömer uppenbarligen dessa ord, men det påverkar mig inte alls. "

Den franska inrikesministern Gerald Darmanin sa att han var "djupt chockad av regnet av antisemitiska förolämpningar" mot Benayoum. "Vi får inte släppa taget", skrev han i en tweet och tillade att polisen undersökte kränkande tweets.

Nyvalde fröken Frankrike 2021, fröken Normandie Amandine Petit (till höger) reagerar på fröken Provence April BenayoumCOPYRIGHT OF BILDGETTY BILDER
legendenMiss Normandy Amandine Petit (D) vann fröken Frankrike 2021 med fröken Provence April Benayoum (L) som slutade på andra plats

Arrangörerna av tävlingen fördömde "hatprat" mot fru Benayoum och sa att det var "helt i strid med värdena på kanalen, produktionen och showen".

Miss France 2021 firades som hundraårsutgåvan av tävlingen, grundad 1920 av journalisten Maurice de Waleffe.

Amandine Petit, eller fröken Normandie, kronades till årets vinnare och slog ett fält på 29 tävlande för att vinna ett kontantpris, användning av en lägenhet i Paris och en månadslön i ett år. Hon berättade för BFM TV att de "olämpliga anmärkningarna" var "extremt nedslående" att titta på.

Politiker har också uttryckt sin solidaritet. Medborgarskapsminister Marlène Schiappa twittrade att skönhetstävlingen "inte var en antisemitismtävling".

Renaud Muselier, en tidigare fransk ledamot av Europaparlamentet från Provence-regionen, kallade attackerna "en styggelse". Han betonade att fru Benayoum var "fransk, av italienskt och israeliskt ursprung, från Provence, från söder", vilket innebär att hon "perfekt representerar vår region och vårt land".

Miss Provence April Benayoum tävlar på scenen under Miss France 2021COPYRIGHT OF BILDGETTY BILDER
legendenBenayoum sa att det var "sorgligt att bevittna sådant beteende 2020"

Det kom också en stark reaktion från judiska grupper. Den internationella ligan mot rasism och antisemitism (Licra) sade att Miss France-tävlingen hade "förvandlat Twitter till en antisemitisk bassäng mot Miss Provence".

Saudiarabien kvarhåller migranter under "fruktansvärda förhållanden"

Frankrike, som har Europas största judiska befolkning på cirka en halv miljon, har bevittnat ett antal antisemitiska attacker de senaste åren. Den franska regeringen har utsatts för tryck för att svara på våld och trakasserier från judar i landet.

En undersökning som genomfördes i EU-länderna 2018 visade att 95% av franska judar anser att antisemitism är ett ganska eller mycket viktigt problem. Samma år sa den tidigare franska premiärministern Édouard Philippe att det hade skett en ökning med 69% av antisemitiska incidenter.

Den här artikeln uppträdde först på: https://www.bbc.com/news/world-europe-55389153

Lämna en kommentar