Guillaume Soro slår ut mot Macron och berättar sina sanningar

0 379

Guillaume Soro slår ut mot Macron och berättar sina sanningar

 

Inte imponerad av Emmanuel Macrons hårda ord mot honom, tog Guillaume Soro inte lång tid att svara på den franska presidenten. Soro är entydig: han kommer att fortsätta att bekämpa Ouattara varhelst han befinner sig i Europa "ett område med frihet" sa han.

"Elfenbenskustens stabilitet ligger inte i att behålla en monark vid makten. Den enda motgiften mot instabilitet förblir demokrati och därför respekt för den ivorianska konstitutionen. Ingen kommer att tvinga mig att erkänna att Ouattara ligger inom hans rätt att bryta mot konstitutionen ”, Sa Soro efter att ha läst Macrons kommentarer om att han ändå sa att han inte ville kommentera.

Till Macron som sa att han inte längre är välkommen i Frankrike svarar Guillaume Soro att ”Europa är fortfarande ett område med varierande frihet. Jag kommer att fortsätta att motsätta mig överträdelsen av mitt lands konstitution med all min kraft ”.

För Soro kan därför kampen mot Ouattaras tredje mandatperiod inte drabbas av ett slags Damocles svärd som skulle svävas över hans huvud för att hindra honom från att fördöma. ”Ordförandeskapet för livet i Afrika kommer jag alltid att motsätta mig. Jag kommer aldrig att ge upp min yttrandefrihet. Låt det höras ”han varnade.

Macron meddelar att Soro Guillaume har sparkats ut från Frankrike

Destabiliseringsfördraget av Emmanuel Macron, Soro ville berätta för honom vem som är den verkliga destabilisatorn av Elfenbenskusten. “Destabilisatorn är den som sätter politiska ledare i fängelse. Vem har en ung ivoriansk halshuggning för att införa lagen om kanoner och milis ”, sade han och beklagade det faktum att Macron inte hade ”ett ord för de mer än 100 döda i Elfenbenskusten ””De är negrar. Bra gjort!", Avslutade Soro i sin tirad.

Denna artikel uppträdde först på: https://www.afrikmag.com

Lämna en kommentar