Det finns fortfarande ett stort mysterium kring koronavirusvacciner - BGR

0 86

  • I en intervju om koronavirusvacciner och COVID-19-förebyggande sa en chef från Moderna att nuvarande data ännu inte bevisar att vacciner hindrar en person från att bli smittsam efter att ha fått viruset.
  • Berättade Tal Zaks Axios att drogen hindrar människor från att bli allvarligt sjuka eller till och med sjuka alls när de fångar COVID-19, men det är oklart om de fortfarande kan sprida sjukdomen.
  • Infektion efter vaccination är fortfarande en möjlighet, men målet med vacciner är att förhindra allvarlig sjukdom som kan leda till livshotande komplikationer.

Tre nya koronavirusvacciner har visat att de kan förhindra COVID-19-infektion eller svår sjukdom. Dessa är läkemedlen Pfizer / BioNTech, Moderna och AstraZeneca / Oxford som visade att de kan leverera det förväntade immunsvaret hos patienter, vilket skulle minska risken för allvarlig COVID-19 och dödsfall. Som dr Anthony Fauci nyligen förklarade, det kommer att bli det första målet med vacciner, blockerar inte infektionen helt. Vissa vacciner kanske kan stoppa infektionen, men andra kommer inte och det är bra. Vad de kommer att göra är att förhindra att viruset gör den typ av skada som ses hos personer som utvecklar allvarlig COVID-19. Olika immunsystemkomponenter som skapats efter vaccination, som neutraliserande antikroppar och koronavirus-specifika B- och T-celler, gör att kroppen kan bekämpa patogenen från det ögonblick då den kommer in i kroppen istället för efter att den redan har börjat replikera snabbt.

Detta betyder att vaccinerade personer som bär viruset fortfarande kan vara smittsamma för andra. Modernas läkemedelschef Tal Zaks gjorde det tydligt i en intervju och sa att uppgifterna ännu inte kan bevisa att ett vaccin kommer att hindra individer från att sprida sjukdomen.


Dagens bästa erbjudande

Powecom KN95-masker är FDA-godkända och certifierade av NIOSH att fungera ännu bättre än de flesta 3M N95-masker! Listpris:$26.25 Pris:$22.31 Du sparar:$ 3.94 (15%) Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu


Zaks pratade med Axios om Modernas mRNA-läkemedel som visade sig vara 94.5% effektiva enligt interimsdata från företagets fas 3-prövning. När han diskuterade vacciner för barn sa Zaks att han uppskattar att barn kommer att kunna få COVID-19-vacciner någon gång i mitten av 2021 och tillade att han hoppas att de får det före nästa läsår. Hans svar ledde till en andra fråga från Axios som frågade specifikt om ovaccinerade barn kan återvända till skolor när personalen har vaccinerats.

Det var då Zaks gjorde det klart exakt vad det betyder när någon vaccineras, enligt tillgängliga uppgifter hittills.

"Jag tror att vi måste vara försiktiga, eftersom vi vaccineras, inte för att tolka resultaten," säger Moderna-chefen. ”Våra resultat visar att detta vaccin kan förhindra att du blir sjuk och kan hindra dig från att bli allvarligt sjuk. De visar inte att de hindrar dig från att eventuellt bära detta virus och smitta andra. ”

Zaks fortsatte: ”När vi startar utplaceringen av detta vaccin kommer vi inte att ha tillräckliga, konkreta uppgifter för att bevisa att detta vaccin minskar överföringen. Tror jag att det minskar överföringen? Absolut ja. Och jag säger detta på grund av vetenskapen. Men frånvarande bevis, jag tycker att det är viktigt att vi inte ändrar beteenden enbart på grundval av vaccination. ”

Hälsoexperter inklusive Dr. Anthony Fauci har sagt det flera gånger nuvarande hälsoåtgärder kommer att förbli på plats när vaccinationer startar och de måste observeras åtminstone till slutet av 2021. Ansiktsmasker och social distansering krävs också för personer som vaccineras, och det beror på att vaccinerna inte kommer att vara 100% effektiva. Vissa människor kommer fortfarande att bli sjuka och kan utveckla en allvarligare form av sjukdomen.

Zaks svar lägger till ytterligare en bit i pusslet. Om en vaccinerad person drabbas av viruset och kan vara smittsam mot andra, måste han eller hon bära skyddsutrustning. Medan exec hänvisade till läkemedlet som Moderna fick, är det troligtvis samma sak gäller andra vacciner. Vaccintillverkarna och folkhälsoexperterna som hanterar vaccinationskampanjer kommer förmodligen att få fler svar när vaccinerna är redo att lanseras.

Men även om en vaccinerad person kan drabbas av viruset och är smittsam mot andra, skulle han eller hon sannolikt vara smittsam under en kortare tid. Nuvarande riktlinjer säger att en person med COVID-19 är smittsam 2-3 dagar före symtomens början och så länge som 8-10 dagar efter det. Ett vaccin skulle lära immunsystemet hur man dödar viruset före en infektion, så patogenen neutraliseras mycket snabbare. Detta skulle minska virusets förmåga att multiplicera snabbt - och ju mindre virus som finns i kroppen, desto mindre smittsam skulle en person vara.

Slutsatsen är att vacciner kommer att minska spridningen av viruset. Om vaccinerade individer som fångar COVID-19 verkligen fortfarande är smittsamma kommer det att ske under en mycket kortare period. Och det säger sig självt att ju fler människor vaccineras, desto snabbare kommer viruset att sluta sprida sig i samhällen.

Axios-segmentet om förebyggande av COVID-19 efter vaccination följer nedan.

Chris Smith började skriva om prylar som en hobby, och innan han visste ordet delade han sina synpunkter på tekniska grejer med läsare över hela världen. När han inte skriver om prylar misslyckas han eländigt borta från dem, även om han desperat försöker. Men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Den här artikeln uppträdde först (på engelska) på https://bgr.com/2020/11/25/coronavirus-vaccine-stop-covid-19-transmission-face-masks-still-required/

Lämna en kommentar