Samuel Eto'o: efterkarriären prickad efter att hans huvudsponsor hade tagits bort?

0 121

Den tidigare kaptenen för Indomitable Lions älskar rampljuset. Och om det förutsätter allieringar med korrupta, diktatorer, otrevliga människor, bryr det sig inte. Stod på toppen av afrikansk fotboll med sitt mycket aktiva och slipande stöd för Ahmad Ahmad under tillkännagivandet av hans kandidatur till presidentens ordförandeskap CAF, han visste hur han kunde sätta sig fram efter ett beslut av Arbitral Tribunal for Sport som avbröt valet till Fécafoot de Tombi för att sopa bort dem som arbetade för att återställa lagligheten under ledning av Abdouraman Hamadou, för att installera hans bön som chef för standardiseringskommittén.


Han kommer alltså att få kontroll över kamerunsk fotboll sedan mandatperioden för advokaten för Kamerun Bar Me Dieudonné Happi, som han också hjälpte till att installeras som ordförande för standardiseringskommittén. Me Happi var hans advokat, han är hans agents far, och han säger också till sig själv, men Camfoot har inte lyckats verifiera anklagelserna om att hans dotter också bär ett barn från Pichichi.

Det är därför i denna atmosfär av förtrogenhet som utnyttjar överraskningen efter legalisternas seger i USA TAS, Kamerun fotboll är fångad i skruvstädet. Och dess konsekvenser försämrar alla ligor, oavsett om de är unga, amatörer eller professionella.

När beslutet av TAS offentliggjordes FIFA letade efter en handlangare som kunde hantera federationens dagliga liv och säkerställa omskrivning av texterna så att en sådan förödmjukelse inte längre påtvingades honom. Samuel Eto'o förstod snabbt och erbjöd sig, som en värdig republikens son, med tillgång till höga platser att hitta denna sällsynta chef. Om miljardären Kadji snabbt vägrade denna möjlighet, Mr.e Dieudonné Happi, vars verksamhet var i trubbel, var inte blyg. Eto'o var bara tvungen att övertyga de två nivåerna i FIFA och CAF och där går du.

När Eto'os styre för proxyhantering började, vann de som vann TAS bitade varandra och förstod inte hur de kunde ha låtit sig luras.

Me Dieudonné Happi kommer att ge vika för Seidou Mbombo Njoyas brutala sätt genom att avleda omröstningarna, genom att bryta mot sina egna stadgar, genom att korrumpera allt. Dessutom kommer detta fall också snart att behöva genomgå sitt resultat eftersom det har lagts på bordet för Court of Arbitration for Sport i två år.

Om Eto'o i början också täcktes av Gianni Infantino presidenten för FIFA, sedan har han rostat det här kortet. Han utnämndes till rådgivare som ansvarar för förbindelserna med federationerna och förbunden av Ahmad Ahmad, och han gick upp för att stödja sin vän skakad av anklagelser om dålig förvaltning, förskingring och accept av gåvor.

«  Gianni har känt min position sedan den första incidenten i Rabat. Det finns ett vinn-vinn-partnerskap mellan CAF och FIFA. Men CAF förblir det afrikanska fotbollsförbundet. Och jag är ganska nära Gianni, jag är ganska nära Ahmad Ahmad och jag tycker att Gianni borde ha gjort något annat. Han saknade takt, särskilt eftersom han har dörrarna till CAF vidöppen. Vi kunde ha debatterat frågan. Men än en gång är det afrikanerna som måste göra det ... Vi har gått tillsammans ett tag .... Idag kände vi att vi var tvungna att klara oss annorlunda och gå snabbt, men det ger inte andra rätten att vilja påtvinga saker på oss. Vad de vill påtvinga oss är detta vad vi behöver ? », Förklarade han under en intervju med Alain Foka den RFI Februari 2020.

Denna ledning som påstås av Samuel Eto'o ansågs bedräglig. Och med tanke på att dokumenten är oföränderliga skulle det vara förvånande om Ahmad Ahmad och hans speciella rådgivare Samuel Eto'o ville hålla fast som det är fallet i Kamerun mellan hans protégé Seidou Mbombo Njoya, Fécafoot och ligan. Dessutom har dess befogenheter redan överförts till dess första vice ordförande, Constant Omari.

Den här artikeln uppträdde först på https://www.camfoot.com/actualites/samuel-eto-ol-apres-carriere-en-pointille-apres-la-mise-al-ecart-de-son,31016.html

Lämna en kommentar