CAF: Ahmad Ahmad, gudfadern till Samuel Eto'o, suspenderad i fem år av Fifa

0 136

Det har gått bra för Samuel Eto'o sedan han pensionerade sig från fotboll. Han blev till riddare av Madagaskan Ahmad Ahmad, som slog Issa Hayatou 2017 i valet till ordförandeskapet för Afrikas fotbollsförbund. Sedan dess har han letat efter målen för den afrikanska institutionen, som särskild rådgivare till presidenten. En titel utan riktiga befogenheter, men som kan leda bredt. Som en verklig president för institutionen var det han som skickades till kontinentens presidentpalats för att tala på uppdrag av CAF. Han hade presidentens öra, så att en av hans personliga advokater kommer att leda standardisering i Kamerun och kommer att spela rollen som rådgivare i Elfenbenskusten.


Men hans gudfar är i själva verket bara en dum nöjessökare som använde sig själv i kassan CAF. Ändå är detta vad Samuel Eto'o hånade sin landsmänn Issa Hayatou, anklagelser som aldrig bevisats, och det är dessa anklagelser som bidrog till att få honom bort från sin stol.

På måndagen visar ett pressmeddelande som publicerats på webbplatsen för Fédération Internationale de Football Association att den avgående presidenten för afrikanska fotbollsförbundet dömdes till ett förbud mot all fotbollsrelaterad verksamhet i fem år av domstolen från Fifa oberoende etikkommission. Ahmad Ahmad anklagas särskilt för förskingring.

Bedömningskammaren för den oberoende etikkommissionen " fann Ahmad Ahmad skyldig till brott mot artiklarna 15 (Lojalitetsplikt), 20 (Godkännande och utdelning av gåvor eller andra förmåner) och 25 (Maktmissbruk) i 2020-upplagan av Fifa etiska kod, samt artikel 28 (förskingring) i dess 2018-utgåva », Detaljer Fifa.

« Undersökningen av beteendet hos Ahmad som president för CAF mellan 2017 och 2019 fokuserade på olika frågor relaterade till styrningen av CAF, inklusive organisering och finansiering av en pilgrimsfärd till Mecka, hans förbindelser med sportutrustningsföretaget Tactical Steel och andra aktiviteter ", Specificerar pressmeddelandet från Etikkommissionens domkammare, som påstår sig ha" etablerade "Den Ahmad Ahmad" brutit mot hans lojalitetsplikt, skänkt gåvor och andra förmåner, felaktigt förvaltade medel och missbrukat sitt ämbete som president för CAF. »

Han måste också betala böter på 200 000 schweiziska franc (185 000 euro).

Camfoot hade hanterat dessa olika anklagelser under sin tid:

Ahmad Ahmad stöddes av flera kameruner, inklusive Joseph Antoine Bell och Samuel Eto'o Fils, hade skapat en överraskning genom att besegra Issa Hayatou och sätta stopp för en regeringstid på nästan 30 år i spetsen för CAF. Han var kandidat för en andra period som chef för afrikansk fotboll. Trots mobilisering av flera federationspresidenter inklusive FECAFOOT av Seidou Mbombo Njoya, fyra andra kandidater ansökte också: den ivorianska Jacques Anouma, den sydafrikanska Patrice Motsepe, den mauretanska Ahmed Yahya och den senegalesiska Augustin Senghor. Ansökningar måste valideras den 12 januari.

Den här artikeln uppträdde först på https://www.camfoot.com/actualites/caf-ahmad-ahmad-le-parrain-de-samuel-eto-o-suspendu-pour-cinq-ans-par-la,31014 .html

Lämna en kommentar