Det är dags att bestämma om vi är villiga att äta kött från människor eller inte - BGR

0 59

  • Ett team av forskare har utvecklat ett konceptuellt ”kit” för att odla ditt eget kött hemma med hjälp av mänskliga celler.
  • Teamet vill uppmärksamma bristerna i den labodlade köttindustrin.
  • Inget lab-odlat kött är för närvarande tillgängligt för försäljning, men industrin växer snabbt.

Om du är köttätare har du spenderat ditt liv på andra djurs kroppar. Vetenskapen har kommit så långt att människor idag faktiskt kan odla kött i ett laboratorium med celler från fortfarande levande djur. Det görs inte i någon större skala, men ett forskargrupp ifrågasätter om det borde vara eller inte, och de har startat butik på Beazley Designs of the Year-utställningen.

As Dezeen rapporter, det så kallade Ouroboros Steak-konceptet är hemodlat kött med en kombination av mänskliga hudceller (tas smärtfritt från kinden) och blodserum. Resultatet är kött som har utseendet, känslan och förmodligen smak av riktigt mänskligt kött, men som odlas snarare än tas från en levande varelse. Så ... skulle du äta själv?

Om utställningen låter lite obehagligt, ja, det är typ av poäng. Teamet vill inte bara lyfta fram det faktum att labodlat kött är en långsamt växande industri utan också påpeka att det inte löser problemet med djurskador. Lab-odlat kött är verkligen en sak men, som nämnts, det kräver blodserum. För det mänskliga köttet på utställningen odlades det med utgått donerat blod, men företag som hoppas kunna tjäna pengar på påstådd skuldfritt labodlat kött använder så kallat fetalt bovint serum, som skördas från ofödda kalvar när mamman är dödade.

Mamman slaktas naturligtvis sedan och blir en del av den traditionella köttindustrin medan den ofödda kalven dör. Dess blodserum används för att skapa lab-odlat kött, vilken typ av besegrar hela poängen om du verkligen tänker på det. Att kräva att ett djur dör för att köttet ska produceras, förnekar och varma och mysiga känslor du kan ha för att välja labkött framför "vanligt" kött.

”Fosterets nötkreaturserum kostar betydande mängder pengar och djurens liv”, säger forskaren Andrew Pelling, en del av teamet bakom Ouroboros Steak. "Även om vissa lab-odlade köttföretag hävdar att de har löst detta problem, så vitt vi vet har inga oberoende, peer-reviewed, vetenskapliga studier validerat dessa påståenden."

Så frågan från teamet kvarstår: Hur illa vill du rädda djurens liv? Är du villig att äta kött som faktiskt är ditt eget för att undvika djurens död samtidigt som du tillgodoser ditt behov av "biff?" Det är värt att notera att den lab-odlade köttindustrin inte har avancerat så att köttet är tillgängligt för köp av konsumenter. Men branschen växer snabbt och den kan dyka upp för försäljning inom kort. Under tiden måste vi kämpa med våra egna känslor om djurens liv, eller kanske acceptera det faktum att vi bara kan äta själva om vi är hungriga.

Mike Wehner har rapporterat om teknik och videospel under det senaste decenniet och täcker nyheter och trender inom VR, bärbara datorer, smartphones och framtida teknik.

Senast fungerade Mike som Tech Editor på The Daily Dot och har varit med i USA Today, Time.com och otaliga andra webb- och utskriftsbutiker. Hans kärlek till
rapportering är bara hans spelberoende.

Denna artikel dök upp först (på engelska) på https://bgr.com/2020/11/21/ouroboros-steak-human-meat/

Lämna en kommentar