Kamerun: två advokater, inklusive en medlem av MRC, fängslade för "förakt" - Jeune Afrique

0 6

Två advokater, inklusive en medlem av Kamerun Renaissance Movement (MRC) av motståndaren Maurice Kamto, fängslades i Douala.


Richard Tamfu och Armel Tchuemegne arresterades på onsdagen i Douala och tillbringade två dagar i polisfängelse innan de "fördes till New-Bell-fängelset på fredag ​​kväll", förklarade mig Christian Bissou, ansvarig för mänskliga rättighetsfrågor. till advokatsamfundets råd. "De är under arresteringsorder i New-Bell" i Douala, bekräftade till AFP en högre polistjänsteman som begärde anonymitet.

Me Tamfu, en aktiv medlem av Kamerun renässansrörelse (MRC), är också känd för sitt engagemang för mänskliga rättigheter, särskilt i den anglophone krisen. Chefer och aktivister för oppositionspartiet är regelbundet målet för arresteringar och prövningar sedan deras ledare, Maurice Kamto, ifrågasätter omvalet av Paul Biya 2018. Maurice Kamto själv, och dussintals medlemmar av MRC, hade tillbringat nio månader i fängelse utan att bli rättegångna i 2019 efter att ha fredligt demonstrerat mot omvalet av den kamerunska presidenten, 87 år gammal. De hade släppts efter intensivt internationellt tryck.

Demonstration av advokater

Men Maurice Kamto hålls nu kl hans hem i Yaoundé omgiven av polis i två månader, utan att rättvisan meddelade honom något efter att ha efterlyst ”fredliga demonstrationer” för statschefens avgång. Flera MRC-chefer och aktivister har också fängslats sedan dess.

Jag Tamfu och Tchuemegne hade arresterats på onsdagen "utan befogning", enligt en grupp advokater som kräver att de omedelbart släpps. Enligt Me Bissou inkluderar anklagelserna "förakt för domstolen" och "förstörelse av allmän egendom", efter sammandrabbningar den 10 november, i en domstol i Douala där polisen ingrep våldsamt för att få bort advokater. demonstrerar för släpp av två av sina egna. Flera advokater skadades under detta kraftfulla ingripande av polisen.

Den här artikeln uppträdde först på https://www.jeuneafrique.com/1078273/societe/cameroun-deux-avocats-dont-un-membre-du-mrc-ecroues-pour-outrage/?utm_source=jeuneafrique&utm_medium=flux- rss & utm_campaign = rss-stream-young-africa-15-05-2018

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.