Så här rengör du din Mac - Tips

0 7

Senast uppdaterad den ens * * _Francis_
.

Har din Mac gått på tomgång under en tid? Detta händer ganska vanligt, och det är inte nödvändigtvis för att han åldras eller är skadad, hans hårddisk kan vara full! Innan du går ut och köper en ny, försök att städa upp lite och frigöra lite utrymme på din enhet. Här är flera tips som hjälper dig att tömma hårddisken från onödiga filer och ge din Mac en ansiktslyftning.

Ta bort oanvända appar

Först och främst tar du bort alla onödiga eller duplicerande tredjepartsapplikationer, du kan också ta bort de program som följer med din Mac om du inte använder dem; iMovie, iPhoto, GarageBand, de tar upp mycket utrymme på din disk och det är ingen mening att behålla dem om du inte behöver dem. Om du inte är helt säker på att du aldrig kommer att behöva vissa applikationer igen, se till att du har möjlighet att installera om dem i framtiden, bara om ...

För proceduren, se handboken som förklarar hur man avinstallerar programvara på Mac.

Ladda upp din video

"FAQ: Så här rengör du din Mac"

Använda rymdhanteringsprogram

Det finns flera program som låter dig "visualisera" utrymmet som dina filer tar på din hårddisk, med en 3D-förhandsvisning eller till exempel med färgblock. Tack vare detta kommer du att kunna se om dessa filer är användbara för dig eller inte, om du kan ta bort dem, komprimera dem (arkivera) eller spara dem externt:

Arkivera dina filer

Det tar lite organisering, men när du har många filer, överväga att arkivera de du inte längre använder. För att det är väldigt enkelt måste du bara högerklicka på din mapp eller din fil för att komprimera och du väljer "Skapa ett arkiv med (din fil)" eller "Komprimera (din fil)". En ZIP-fil skapas sedan, du behöver bara lagra den på din dator eller överföra den till en extern enhet eller till exempelvis ditt moln!

Rensa tillfälliga filer och cachar från din Mac

För äldre versioner av Mac OSX kör systemet automatiskt underhållsskript på natten när datorerna är avstängda. Det rengörs därför inte regelbundet. Å andra sidan har du applikationer som kan hjälpa dig att göra detta underhåll mer regelbundet. ONYX är en av dem. Var dock försiktig med att använda den version av Onyx som motsvarar din version av Mac OS installerad.

Se även dessa sidor, beroende på Mac OS eller OS X version:

Du kan också göra detta manuellt i Finder / Applications / Utilities / Terminal. En gång i terminalen skriver du:

sudo periodisk dagligen varje vecka varje månad

bekräfta sedan med Enter-tangenten. Du kommer att bli ombedd att ange ditt administratörslösenord, fyll i det och vänta tills ditt system gör följande. Stäng terminalen när underhållet är klart.

Ta bort dina gamla iOS-säkerhetskopior

Din iPhone eller iPad utför automatiska säkerhetskopior när du ansluter den, dina gamla säkerhetskopior blir då onödiga ... Så här tar du bort dem:

Töm regelbundet vissa filer

Uppmärksamhet : Glöm inte att tömma papperskorgen regelbundet för att validera dina raderingar och spara ännu mer utrymme !!

Den här artikeln uppträdde först på https://www.commentcamarche.net/faq/42349-comment-nettoyer-son-mac

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.