Dr. Fauci har ett viktigt budskap om säkerheten vid koronavirusvacciner - BGR

0 64

  • De första kandidaterna för vaccin mot koronavirus har överträffat även de mest optimistiska förhoppningarna om effektivitet och säkerhetoch vaccinationskampanjer kan börja så snart som nästa månad.
  • Dr Anthony Fauci betonade under en informationsmöte i Vita huset på torsdag att hastigheten på utvecklingen av COVID-19-vaccin inte äventyrade läkemedlets säkerhet eller den vetenskapliga integriteten i godkännandeprocessen.
  • ”Vi måste vila alla idéer om att detta skyndades på ett olämpligt sätt,” sa Fauci och förklarade hur vaccinens effektivitet och säkerhetsdata behandlades. "Det här är riktigt fast."

De första nya resultaten mot koronavirusvaccin är i - och de är mycket bättre än någon förväntat sig. Te Pfizer / BioNTech-läkemedlet har 95% effekt enligt slutdata från fas 3-studien, medan Moderna ligger på 94.5% enligt interimsdata. Pfizer och BioNTech lämnar in sin ansökan om nödtillstånd till FDA på fredag, och Moderna kommer att följa strax efter. Båda vaccinerna kan godkännas i december, och de första vaccinationskampanjerna startar omedelbart efter det. Men många amerikaner är fortfarande oroliga för att få ett COVID-19-vaccin så snart det blir tillgängligt. Vissa människor oroar sig över hur snabbt vacciner utvecklades och testades, men Dr. Anthony Fauci vill vila allas bekymmer om koronavirusvaccinsäkerhet. Hälsoexperten förklarade återigen att utvecklings- och testhastigheten inte äventyrade läkemedlets säkerhet.


Black Friday 2020 är här

Amazons Black Friday 2020-försäljning har börjat - här är alla de hetaste erbjudandena hittills! Pris:Utforska Tillgängligt från Amazon kan BGR få en provision Köp nu


Fauci förklarade under en briefing i Vita huset på torsdag att den oöverträffade hastigheten i vaccinutvecklingen inte äventyrade vaccins säkerhet eller processens vetenskapliga integritet. Hastigheten ”var en återspegling av de extraordinära vetenskapliga framstegen inom dessa typer av vacciner som gjorde det möjligt för oss att göra saker under månader som faktiskt tog flera år innan,” sa Fauci. "Jag vill verkligen lösa den oro som människor har om det."

Hälsoexperten förklarade att en oberoende grupp människor "som inte har någon trohet mot någon, inte till administrationen, inte till mig, inte till företagen" var de första som granskade uppgifterna från de sista stadierna av kliniska prövningar. Det var dessa oberoende experter som "ansåg det vara sundt."

Framöver kommer FDA att undersöka uppgifterna från fas 3-försök "mycket noggrant" med hjälp från den rådgivande kommittén för vaccin och relaterade biologiska produkter. Allt kommer att hända innan myndigheten beslutar att bevilja en EUA och så småningom en vaccinlicens.

"Så vi måste vila varje koncept att detta rusade på ett olämpligt sätt," sa Fauci. "Det här är riktigt fast."

Infektionssjukdomsexperten sa att resultaten visade "imponerande effekt", vilket "skulle motivera individer att inse att detta är något du vill delta i." Enligt Livescience, en Gallup-undersökning som släpptes den 17 november sa att cirka 58% av amerikanerna är villiga att få ett COVID-19-vaccin. Siffran är jämfört med en liknande undersökning som sade för några månader sedan att endast 50% av de tillfrågade skulle få ett vaccin.

Fauci konstaterade att ”hjälp är på väg” och gjorde det klart att människor måste fortsätta att respektera de åtgärder som har införts för att minska spridningen av viruset tills vacciner anländer. "Vi måste faktiskt fördubbla folkhälsoåtgärderna eftersom vi väntar på att den hjälp ska komma", sa han. I tidigare kommentarer förklarade Fauci att människor måste fortsätta att bära ansiktsmasker och öva social distansering även efter att ha vaccinerats.

Enligt Fauci kommer nödvaccinationer att finnas tillgängliga för riskgrupper i USA i slutet av december. Han sa att han förväntar sig att det kommer att finnas tillräckligt med doser i april för att genomsnittliga amerikaner ska vaccineras.

Chris Smith började skriva om prylar som en hobby, och innan han visste ordet delade han sina synpunkter på tekniska grejer med läsare över hela världen. När han inte skriver om prylar misslyckas han eländigt borta från dem, även om han desperat försöker. Men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

Den här artikeln uppträdde först (på engelska) på https://bgr.com/2020/11/20/coronavirus-vaccine-research-speed-safety-concerns-fauci/

Lämna en kommentar