Elfenbenskusten: när den politiska krisen exporteras till frimurarna - Jeune Afrique

0 105

Hamed Bakayoko, i januari 2020 i Abidjan.

Hamed Bakayoko, i januari 2020 i Abidjan. © Luc Gnago / REUTERS

Bakom kulisserna ökar spänningarna inom Grand Lodge of Côte d'Ivoire (GLCI), vars stormästare är Hamed Bakayoko. Här är skälen.


Flera frimurare inom GLCI, den främsta frimurarnas lydnad med 40 loger och cirka 2 medlemmar, tillrättavisar sin stormästare Hamed Bakayoko (premiärministern och försvarsministern i Elfenbenskusten) att inte i broderskapets namn stödja oppositionens ledare - särskilt dem från Demokratiska partiet i Elfenbenskusten (PDCI) och Unionen för demokrati och fred i Elfenbenskusten (UDPCI) .

Avskedad

Den här artikeln uppträdde först på https://www.jeuneafrique.com/1076853/politique/cote-divoire-quand-la-crise-politique-sexporte-chez-les-francs-macons/?utm_source=jeuneafrique&utm_medium=flux- rss & utm_campaign = rss-stream-young-africa-15-05-2018

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.