Identiteten på de kumba massakermordare som nu är kända, tack vare Ayuk Tabe

0 91

Identiteten på de kumba massakermordare som nu är kända, tack vare Ayuk Tabe

 

O sakrilege! Ingenting hindrar dem! Gränsen mellan den värsta dumheten och sunt förnuft är så tunn att det har blivit omärkligt för dem.

Vilket intresse fanns det att tillskriva Sisiku Julius Ayuk Tabe en fördömande av massakern på studenterna vid Mother Francisca Memorial College, avgränsad av en falsk anklagelse mot hans efterträdare Dr Samuel Ikome Sako, om inte att det var nödvändigt att genom en tomt på låg nivå, så oenighet i de engelsktalande separatisternas led, och ta därmed risken för att multiplicera spänningsgränserna, med tanke på att de olika fraktionerna som kommer att födas måste neutralisera varandra - döda varandra - utan dock avsluta kriget mot den som alla separatister samtal ”Invaderaren” eller ”förtryckaren”?

Detta schema, som hjälper mycket i identifieringen av barn mördare, bevisar det inte att Kumba drama i verkligheten var för dess författare inget annat än ett annat mystifieringsföretag att manipulera folket i södra Kamerun i uppror mot sina standardbärare som är engelsktalande separatister och att förena ledarna för självständighetsrörelsen mot varandra, även om det innebär att ta liv och sådd öde i familjer och samhällen ?

En massaker för en vinst så hånfull som den är obetydlig?

Det finns ingen sämre idiot än någon som gör samma sak varje gång och varje gång förväntar sig en annan konsekvens från hans handling. Vi har inte räknat antalet gånger på nästan fyra år, där otydlig grymhet har begåtts och skylts på avskiljare för att göra dem fula i deras ögon, i fransktalande kameruners ögon, och särskilt på Internationell gemenskap.

Tyvärr visar det sig att endast det internationella samfundet spelade spelet genom att låtsas att luras av en balanshandling, ibland baserad på formella fördömanden av avskiljande väpnade grupper, ibland genom att skicka tillbaka för att backa partierna i konflikt, medan det i båda fallen erkänns i internationella kretsar som inför Yaoundé-regimens förtryck och dess armé, engelsktalande, som sedan kolonialtiden varit vana att hävda sina rättigheter, knappast kunde ha nödvändigt återhållsamhet att lämna det åt Gud ensam att hämnas dem när han anser nödvändigt(*).

När det gäller de engelsktalande befolkningarna, tvekar de inte att se bakom alla sina olyckor, vars författare inte identifieras, hand av den engelsktalande regimen vars makabra handlingar höjer grädden med flera hack, för att övertyga åsikt om negativitet hos avskiljare.

Det är inte ovanligt att se dem fördöma de ”” falska Ambas-pojkarna ”som skapats av Atanga Nji för att så terror för att motivera de krigsentreprenörer som lurar i försvarsministeriet och ordförandeskapet. av republiken, liksom deras medbrottslingar i många andra förvaltningar, att fortsätta det smutsiga kriget som gör att de kan berika sig själva genom att kasta blod från de oskyldiga under påskyndandet av att bevara enhet och odelbarhet i det kamerunska territoriet. ".

I den sydvästra regionen, sedan den jordiska Patrick Ekemas död, är det minister Paul Tassong Djoukang, vissa prefekter och militära myndigheter som anklagas för att anstifta grupper av milisfolk vars handlingar syftar till att öka behovet av förtryck, därför nödvändigtvis behovet av mänskliga resurser för att föra krig mot oordning, med vad detta innebär betydande ekonomiska medel för att upprätthålla och utrusta dem.

De verkliga avskiljningarna - som inte angriper de befolkningar som de är i symbios med - som följden av parollen från "döda städer" har visat i fyra år - gör inte en fjärdedel när de slår till i fiendens led, går pengarna till de hundratals soldater som dödades i strid (**) helt enkelt tillbaka i fickorna på dem som har ett intresse av att kriget fortsätter och som, för att visa sin effektivitet, kortfattat avrättar unga människor arresterade bland civilbefolkningen, eller enkla skurkar, och ibland sina egna indikatorer i konflikt med dem av en eller annan anledning, vars rester sedan presenteras som de av element från de väpnade separatistgrupperna "som föll i sakkunnigt bakhåll. av regeringsstyrkornas framstående taktiker ”.

Sisiku Julius Ayuk Tabe är inte det enda offret för den desinformation som utförs av den goda vården av antisessionisterna.

Allt här verkar vara en del av en desinformationsoperation, från morden begått i kaskader till officiella förnekanden genom anklagelserna.

Sedan morgonen den måndagen den 26 oktober 2020 har till exempel en video cirkulerat på det sociala nätverket Whatsapp, där en präst som presenteras som biskopen i Kumba "tar emot aktivister ... Ambazonier och täcker dem med sina pastoral välsignelse ”. Kamerunens röstinformatör i Yaoundé som tittade på videon säger att orden som talas där inte är hörbara och att han därför inte kan dra slutsatsen att det är en välsignelseövning, inte heller att han tror inte att han känner igen biskopen i Kumba. Dessutom sa han att folket som betecknats som Ambazonians just hade täckt sina skalle med plastpåsar med färgade mönster i blått och vitt, vilket är färgerna på flaggan för den föreslagna "republiken" Ambazonia som avskiljare vill sätta upp.

Plötsligt kom biskopen i Kumba, Mgr Agapitus Nfon, som alltid har fördömt grymheterna hos regeringsstyrkor och de i väpnade grupper - medan folkmordsteoretikerna som stöder Yaoundé-regimen fortsätter att bekräfta att ”vi kan inte sätta staten på samma nivå som upprorarna ”Skulle bara vilja vara svartlistad” de som tog upp vapen mot republikanska institutioner ”(***) betecknas som den som” uppmuntrade ambazoniska terrorister att uthärda i sitt mordiska företag ”.

"Han gömmer till och med några i sitt biskopsråd, den här motsatta prästen," skivade en annan kommentator som reaktion på videon. Men bara, i denna galna brådska för att hitta syndabockar, ignorerar regimens anhängare att den här videon, förutom att vara falsk, kan vändas mot dem i den mån attacken mot den katolska skolan Moder Francisca International Bilingual Academy kan tolkas som vedergällning mot chefen för den lokala katolska kyrkan.

Ingen vet emellertid, även om det hade uppstått en prins av den romerska kyrkan att gifta sig med avskiljare, om det inte var för att övertyga den senare att inte attackera studenterna i denna tillbaka till skolan, eller om det inte återförde till bättre känslor angriparna på jakt efter medel och som kände att kyrkan hade tillräckligt för att skonas i samband med insamlingen av "krigens senor".

Ett annat offer för desinformation som illa döljer önskan att förflytta sig till bakgrunden sökandet efter sanningen om den ”svarta 24 oktober” i Kumba, attacken mot befolkningarna av prefekten Ntou'ou Ndong Chamberlain, som anklagade dem och förvaras för att de inte ingripit för att, med berörda händer? redaktörens anmärkning), angriparna beväpnade med krigsvapen som kallblodigt dödade ett dussin studenter och sårade cirka tjugo 'Övrig. Efter att Kamerun-rösten fördömde denna inställning från regeringsrepresentanten i Kumba, började rykten utbreda måndag morgon i myndigheternas led och gav tanken att befolkningarna faktiskt är skyldiga att ha låtit mördarna passera genom dem. hade projektets vind, för att tro att de hellre skulle attackera en militärbas.

Med andra ord är dessa befolkningar delaktiga i en terroristplan för att attackera en militärbas. Det är knappast om detta inte är ett straff från himlen att istället för att attackera en militärbas, demonterades angriparna i sista minuten och riktade barn.

Den här artikeln uppträdde först på: https: //www.camerounweb.com

Lämna en kommentar