En delegation med 15 nigerianska armépersonal är i Kamerun

3 208

En delegation med 15 nigerianska armépersonal är i Kamerun

 

En delegation på 15 män från Nigerian Air Force War College, ledd av general Dalhat Laden, befälhavare för institutionen som vistas i Yaoundé, den politiska huvudstaden i Kamerun för en 5-dagars utflykt.

Delegationen bestående av flygvapenstudenter kom att dra nytta av den stora erfarenhet som styrkorna de försvar av Kamerun har spelat in över tiden genom det tekniska, taktiska och strategiska sätt de använder för att lösa allvarliga problem som påverkar hela underregionen.

Under sitt besök på Kamerunskrigshögskolan var delegationen mycket nöjd med presentationen och utställningen, presenterad av befälhavaren för Kamerunskrigskollegiet, överste Tiokap Pierre Loti, som belyste de värden som institution skickar till sina elever.

När session av frågor och svar talade överste Tiokap Pierre Loti långt om det speciella med sin institution när den förbereder sina elever för den verklighet som väntar dem på marken. Lev inte andan av broderskap och själva kärnan i att utföra gemensamma operationer utan problem.

Han använde fallet med den multinationella gemensamma styrkan som ett perfekt exempel. Serier av tapperheter registrerades tack vare medlemsländernas kollektiva ansträngningar och rätten att jaga fienden, 25 kilo meter på broderligt territorium.

De besökande praktikanterna blev överväldigade av know-how och det speciella med Cameroon War College, eftersom dess utbildning är kontextualiserad i förhållande till kontinentens verklighet. Jag gör det därmed till den bästa grunden för deras studier på terräng.

Air Commondore Olufemi Babajide Odeyinde sa till pressen i slutet av det nigerianska flygvapnets krigsskola vid Yaoundé International War College, att deras mål uppnåddes när de lärt sig utöver deras förväntningar. De kom för att lära sig mer om tillvägagångssättet och metoderna som den kamerunska militären använde för att lösa problemen med regelbunden krigföring och dess militära arkitektur, utan att förhållandet mellan Kamerun och Nigeria var legendariskt.

Delegationen har varit i Yaoundé sedan den 18 oktober 2020. De började med ett artighetsbesök hos försvarschefen för de Kamerunska försvarsmakten, generallöjtnant René Claude Meka, sedan till vissa ministerier som ministeriet Yttre förbindelser, konst och kultur, jordbruk samt vissa turistplatser som museet, monumenten för återföreningen och centrum för konst ochcraft. Alla dessa områden gav deltagarna en smak av varför Kamerun kallas Afrika i miniatyr.

Den här artikeln dök upp först på: https://www.camerounweb.com/CameroonHomePage/NewsArchive/15-militaires-de-l-arm-e-nig-riane-sont-au-Cameroun-550852

3 kommentarer
  1. Brenda Biya beslutade att ytterligare provocera BAS

    […] Biya har verkligen beslutat att publicera vad som gör ont. Hon bestämde sig därför för att fortsätta i provokation. I ett meddelande [...]

  2. Präster demonstrerar mot avskiljare i Bui

    [...] Varav de redan har varit offer i flera månader. Enligt ett kameranät nära religiösa myndigheter i regionen är dessa tortyrhandlingar och mord på oskyldiga kristna civila aktiva [...]

  3. Barn dödade efter att ha stormat skolan i Kamerun

    […] Av landet anklagade de engelsktalande avskiljarna för attacken. Detta har inte bekräftats så [...]

Lämna en kommentar