Kamerun: Maurice Kamto förbereder sitt försvar

0 46

Under husarrest sedan 20 september misstänks ledaren för MRC vara "bärare av ett upproriskt projekt för att störta institutionerna".

De facto placeras i husarrest, eftersom säkerhetsstyrkorna har omringat hans hem i Yaoundé sedan 20 september, har Maurice Kamto inte dykt upp offentligt sedan det datumet och deltog därför inte i den stora demonstrationen vid vilken hans partiet hade ringt den 22 september.

Grip rykten

Nio medlemmar i hans advokatkollektiv kunde ändå träffa honom den 28 september. Möjligheten att förbereda försvaret för ledaren för rörelsen för Kamerunens renässans (MRC) medan hela landet i flera dagar har surrat av rykten om en överhängande arrestering av motståndaren, liksom av hans många anhängare , som faktiskt arresterades den 22 september.

Maurice Kamto har ännu inte formellt anklagats men den 27 september kallade den kamerunska polischefen Martin Mbarga Nguele och hans motsvarighet till gendarmeriet, Galax Yves Etoga, advokaten Hyppolyte Meli, president för gruppen advokater som säkerställer hans försvar.

Den här artikeln uppträdde först på: https://www.jeuneafrique.com/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.