Här är fyra lösningar för att övervinna en konflikt med en kollega

0 18

Här är fyra lösningar för att övervinna en konflikt med en kollega

Att ha ett sommarjobb är ett bra initiativ, men det kan snabbt bli komplicerat om du inte kommer överens med en av dina kollegor. Här är några tips för att övervinna konflikter!

När du är student är det ofta att ha ett sommarjobb en möjlighet att tjäna lite pengar och lägga till några rader på ditt CV. Här är till och med vilken kvalitet du kan lyfta fram under en intervju. Men om du har tur är det också dags att sätta din första fot i fältet där du drömmer om att arbeta i framtiden. Ett enkelt och effektivt sätt att få erfarenhet och ta reda på om det här jobbet verkligen är för dig. Dessutom finns det några ganska enkla sätt att tjäna poäng tidigt. Men som överallt kan du kanske inte komma överens med en av dina kollegor. Oavsett hur konflikten inträffade är det ibland svårt att övervinna den. Men Trendy erbjuder fyra lösningar för att framgångsrikt sätta argumentet bakom dig.

Förklara inte krig

Fotograf:
Kredit: Rawpixel via Unsplash

Till att börja med, undvik att reagera hett. Om argumentet just har hänt, är det troligt att alla har tappat sitt humör och det tar tid för dig att kunna chatta lugnt igen. I dessa fall är det därför bäst att du går till ditt hörn för att låta trycket falla. Även om du är övertygad om att du har rätt vid den tiden, öppna inte argumentet genom att argumentera mer. Först för att det kommer att vara värdelöst, sedan för att du sedan riskerar att märkas som någon impulsiv, som har svårt att släppa vid behov. Du kan lika gärna ta ett steg tillbaka!

Prova en uppriktig konversation

Fotograf:
Kredit: Getty Images / Igor Emmerich

När stormen har gått kan du försöka ha en uppriktig konversation med din kollega. Vänta framför allt till det perfekta ögonblicket och vara säker på att du kommer att kunna förbli lugn medan du lyssnar på argumenten från personen framför dig. Var diplomatisk när du försöker göra din poäng hörd utan att ge intrycket att du är övertygad om att du har rätt. På jobbet och i livet är kommunikation en av nycklarna till att upprätthålla friska relationer och undvika missförstånd.. Och vem vet? Kanske blir du till och med vänner efter din chatt!

Be om ursäkt

Fotograf:
Kredit: Bruce Mars via Unsplash

Naturligtvis är det inte alltid lätt att erkänna att du hade fel, särskilt när du känner att du inte har behandlats på bästa sätt. Men som alla andra kommer du att göra flera misstag under ditt liv. Det spelar ingen roll. Det viktigaste är att lära sig och behålla lektionen för att förbättra. Och detta är ännu sant i arbetsvärlden där du måste ta itu med alla typer av personligheter. Det är därför viktigt att veta hur man ifrågasätter sig själv och ber om ursäkt när det är nödvändigt för att gå vidare.

Gå av på höger fot

Fotograf:
Kredit: Getty / Compassionate Eye Foundation / Dan Kenyon

När konflikten har blivit misshandlad, försök så mycket som möjligt att gå vidare och inte håll den mot din kollega. Ja, det var ett argument och kanske blev du till och med skadad av det som sades, men nu måste du lämna det bakom. För det första eftersom det inte är bra för ditt välbefinnande att konsumeras av harsel och för det andra för att det är viktigt att du känner dig bekväm på jobbet. Och om saker verkligen har gått för långt, tveka inte att prata med din handledare för att lösa konflikten mer officiellt.

Den här artikeln kom först på: https://trendy.letudiant.fr/jobs-d-ete-4-solutions-pour-surmonter-un-conflit-avec-un-e-collegue-a4966.html

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.