Presschefer ber om ökad offentlig finansiering för privata medier

0 1

Föreningen "Network of Press boss of Cameroon" (Repac) beklagar det begränsade institutionella stödet från staten till de privata medierna som valts ut 1er Juli 2020 för att fånga upp verksamhetsåret 2019.

«Repac beklagar att detta stöd för privatägda medier förblir kvar. Tvåhundra miljoner FCFA distribueras till 85 media (skriftlig och cybernetisk press). Det största beloppet som ges till ett media som uppgår till 3,5 miljoner FCFA. Detta upprätthåller stark kritik från mottagare och informerade observatörer», Förklarade i ett pressmeddelande nätverkets president, François Mboke (foto).

Han uppmanar landets myndigheter att avsevärt öka denna offentliga finansiering. Nätverket hoppas att kommissionens kommission för statligt stöd till privata medier nästa år 2020 kommer att hållas före nästa oktober. Repac upprepar dessutom sin grund för ett skattebefrielse för detta stöd samtidigt som myndigheterna uppmuntras att inrätta ett skattesystem anpassat till pressföretagets specifika verksamhet.

Ursprungligen kallade "Offentlig hjälp för privat kommunikation", detta stöd för media utvidgades även till reklam- och kommunikationsanläggningar. Idag är den endast reserverad för tryckt och cybernetisk press, men fortsätter att kristallisera kritik från samhället av pressredaktörer. Presscheferna tror att myndigheterna skulle kunna göra bättre eller lika mycket som Gabon eller Senegal. Dessa länder släpper i genomsnitt 1 miljard FCFA för att stödja media.

Sylvain Andzongo

Läs också:

Offentligt stöd för den privata pressen: 100 utmanare för 240 miljoner FCFA

den här artikeln dök först ut på https://www.stopblablacam.com/economie-et-politique/2007-4575-les-patrons-de-presse-plaident-pour-une-hausse-du-financement-public-des-medias-prives

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.