"Om du ser på mig, om du är ärlig, måste du gå av"

0 2

Prosper Nkou Mvondo gjorde sitt comeback på mediescenen som en del av programmet Club d'Elites på söndag 2 augusti 2020 på Vision 4. Han talade om de grusar som har marred den smala körningen av baccalaureat det här året. För honom bör alla aktörer i kedjan straffas.

Pr Nkou Mvondo, Navola Lyonga (c) Lebledparle.com

Kommunfullmäktige anger att bedrägerier är flertal i Kamerun. På nivå med presidentval, kommunala och lagstiftande val. Plötsligt är det inte förvånande att vi hör till det under officiella tentor.

"Om det inte finns någon kapabel person, ring mig så kommer jag att organisera baccalaureate-examina ... det är en fråga om utbildningspolitik. När du har en spelare som inte längre kan röra sig på planen lägger du honom åt sidan ”, han säger. "Om du ser på mig, om du är ärlig, måste du gå av", tillägger professor Nkou Mvondo.

”Från det ögonblicket bör vi lägga hela kedjan åt sidan, jag vill inte gå längre, upp till premiärministern eftersom det är mycket allvarligt. Men åtminstone från ministeriet för gymnasieutbildning till den sista telepompomperten, alla de misstänkta ”, anger advokaten.

"Vad är det här landet där vi inte har rätt att säga upp?" Offret kanske inte klagar, men staten måste göra sitt jobb ”, professor vid universitetet i Ngaoundéré är indignerad.

"En tränare borde nå ut till de som inte har färdigheter"

Professor Nkou Mvondo talar sedan om anläggningar som vägrar att presentera sina studenter för tentor eftersom de inte har genomsnitt som kan få dem att gå.

Häll lui, "En tränare borde nå ut till dem som inte har färdigheter för att göra dem kompetenta människor. Det är mycket allvarligt, det är värre än bedrägeri. Vi måste ta bort dessa anläggningar från vårt utbildningssystem eftersom när bedrägeriet börjar med utbildarna förloras allt ”.

Enligt universitetspartiets president är de diplom som unga Kamerun har för tillfället till en rabatt. "Du läste en kopia av ett förstaårsbarn, undrar du, men var kom den här ifrån?" Slutför advokaten.

Nyhetsbrev:
Redan mer än 6000 registrerade!

Få varje dag via e-post,
nyheterna The Bled talar att inte missa!

Denna artikel uppträdde först på https://www.lebledparle.com/fr/societe/1114810-pr-nkou-mvondo-tacle-et-nalova-lyonga-et-le-directeur-de-l-obc-au-sujet-des-fraudes-si-vous-me-regardez-si-vous-etes-honnete-vous-devez-demissionner

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.