Algeriet: Zhor Bouteflika, en cordon bleu i sin brors exklusiva tjänst (2/4) - Jeune Afrique

0 27

Algeriets president Abdelaziz Bouteflika vid en middag med fotbollsspelaren Zinedine Zidane i Alger, 2006.

Algeriets president Abdelaziz Bouteflika vid en middag med fotbollsspelaren Zinedine Zidane i Alger, 2006. © FAYEZ NURELDINE / AFP

”Dessa kockar som behandlar de mäktiga” (2/4) - Tidigare Algeriets president Abdelaziz Bouteflika äter bara vad hans syster Zhor förbereder för honom. Enkel försiktighetsåtgärd eller verklig vidskepelse?

I Bouteflika-familjen ber vi om systeren Zhor. Inom denna stora familj med fem pojkar (Abdelaziz, Nacer, Mustapha, Abdelghani och Saïd) och två flickor (Latifa och Zhor) är den senare den enda som odlar ett absolut mysterium. Så mycket att det inte finns något foto av henne. Aldrig ett offentligt utseende, inte början på en början av deklarationen.

Barnmorska

Zhor Bouteflika bodde i skuggan av sin äldre bror utan att lämna honom med en sula under sina XNUMX år som president. Från hans tvingade avgång 2 april 2019, hon följer honom dag och natt i detta nya liv som liknar en livstidsfängelse bakom murarna i ett ultraskyddat boende. Zhor är okänd för allmänheten och kommer att ha tjänat Bouteflika med invigningen av en kloster nunna.

Den tidigare presidenten odlade en viss attraktion för trolldom, vidskepelse och trollformler
Läs de övriga artiklarna i filen

"Dessa kockar som behandlar de kraftfulla"

Denna artikel uppträdde först på UNGE AFRIKA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.