# Tabaski2020: Muslimer ber för fred och kärlek till grannen

0 1

I predikanen den 31 juli 2020, i den centrala moskén i Yaoundé, uppmanade Imam Mohaman Saminou dem att främja handlingar om välgörenhet och kärlek i samhället.

Att dyrka Allah och kommunicera i brödraskap. Som vanligt kallade också de muslimska troende som mobiliserades för denna fest av Tabaski Eid-el-Lebir vid Yaoundé centrala moské. Kvinnor, män och barn, draperade i sina vackra kläder, gandoror och näsdukar, kom för att ber om Guds barmhärtighet. Be tillsammans för att hoppas på de förväntade frukterna. Förlåtelse, hälsa och stabilitet i Kamerun, detta är deras sökmotiv. "Som en grupp lyssnar Allah på våra önskemål mer och kan ge dem" förlöter Abdoulaziz, familjens far i slutet av bönen.

Yaoundé Central Mosque

Överensstämmelse med barriäråtgärder

Tillträde till Yaoundé-central moskén i Briqueterie-distriktet, som på andra håll, var lika mycket för muslimska trofaste som för pressen och för säkerhetsstyrkorna. Du var absolut tvungen att bära din skyddande mask. Men tvätta händerna med rinnande vatten och tvål eller desinficera dig själv. Inuti moskén, som inte tillåter mer än 50 dyrkare, var det också nödvändigt att följa den sociala distansen på en meter. Trots den starka mobiliseringen av de troende utanför moskén såg vi respekten för detta krävda avstånd för att skydda varandra.

Med tanke på allas medvetenhet om detta pandemiska sammanhang behövde elementen i säkerhetsstyrkan som placerades på plats inte polisera de troende.

Meddelande från imamen

Vid tillfället av denna stora muslimska semester fokuserade Imam Mohaman Saminou sin predikan på tre punkter: fred i Kamerun, kärlek till granne och respekt för barriäråtgärder mot # Covid19. Således hamrade han hem för de troende att ”säkerhet och fred i vårt land främjar bättre levnadsvillkor. Varje muslim har skyldigheten att bidra ”. Han citerade profeten Mohamed och underströk att ”kärleken till granne och faderland är en del av tron”. Inför de mångfacetterade hoten mot Kamerun, indikerade imamen att det är "nödvändigt att muslimer såväl som icke-muslimer i detta land förenas".

När det gäller Coronavirus-pandemin, som fortfarande pågår, påminde han de muslimska troende om behovet av att vara ansvariga genom att respektera regeringens recept i denna fråga. Med tanke på detta, när fåren dödades i slutet av predikan, till minne av Abrahams offer till Gud, bad Imam Mohaman Saminou alla troende att omedelbart gå till sina respektive familjer. ”Det finns inga populära fester”, upprepade han till dem. Medan meddelandet har passerat återstår det att se om detta kommer att följas till brevet.

@ Dieudonné Zra

artikel # Tabaski2020: Muslimer ber för fred och kärlek till grannen dykt upp först på Kamerun Radio Television.

Denna artikel uppträdde först på http://www.crtv.cm/2020/07/tabaski2020-les-musulmans-prient-pour-la-paix-et-lamour-du-prochain/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.