utredning tillkännagav korruptionsanklagelser mot Justine Diffo

0 6

Minister för inlägg och telekommunikation (Minpostel), Minette Libom Li Likeng, tillkännager en utredning av anklagelserna om "korruption" och "portoförhandlingar" utjämnade mot Justine Diffo (foto), styrelseordförande (PCA) för Telekommunikationsbyrån (ART), i knappt tre månader.

I en korrespondens daterad den 17 juli 2020 och riktad till PCA, informerar regeringsmedlemmen att den kommer att granska resolutionerna från de två sista sammanträdena i styrelsen. "Resolutioner som inte uppfyller målen för föreskriven policy och tillämplig lag kommer helt enkelt att ogiltigförklaras.», Varnar hon. Granskningen gäller särskilt en nyrekrytering av viss personal.

"Jag kunde konstatera att de konfliktfulla situationerna inom ART berodde på att förvaltningsorganen inte respekterade, regleringsbestämmelserna om förvaltningen av offentliga anläggningar, såväl som av etiska regler och styrning, särskilt när det gäller den senaste rekryteringenLibom Li Likeng skriver för att förklara varför hon kommer att genomföra sin egen utredning. "Enligt information i vår besittning, som kommer från andra källor, präglas denna rekrytering av starka misstankar om korruption, med förhandlingar om tjänster.», Specificerar ministeren.

Enligt Libom Li Likeng utfördes denna rekrytering direkt utan att testa eller respektera anläggningens arbetsorganisationsplan och de verkliga personalresursbehov som gjorde det möjligt för den offentliga verksamheten att uppnå de uppsatta målen. i regleringen av telekommunikationssektorn. "Således rekryterades personal som tillhörde särskilda administrativa organ utan nödvändiga tillstånd.»Bekräftar regeringsmedlemmen.

Minpostel ber sedan PCA att arbeta för en omedelbar återgång till lugn inom ART: s styrande organ. Den uppmanar den också att säkerställa en sund och permanent tillämpning av etikreglerna i alla förvaltningsakter som faller inom dess behörighet, liksom finansiell ortodoxi.

Sylvain Andzongo

den här artikeln dök först ut på https://www.stopblablacam.com/economie-et-politique/2107-4587-art-une-enquete-annoncee-sur-les-accusations-de-corruption-visant-justine-diffo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.