Coronavirus Live News: Världsuppdateringar - New York Times

0 6

Rapporten gjorde Peter Navarro, Trumps bästa handelsrådgivare, och Jared Kushner, hans svärson och seniorrådgivare skyldiga för att ha förhandlat fram en affär för att skaffa ventilatorer snabbt där panelen sa att de betalade nästan fem gånger priset per enhet än enligt ett tidigare kontrakt med samma leverantör.

“Trumpförhandlarna syntes trovärdigt och medgav till Philips i alla viktiga frågor, inklusive pris, ”sade rapporten, med hänvisning till Philips North America Corporation, som hade ett federalt avtal om att leverera ventilatorer till den nationella lagret. "Te dokument visa att administrationen accepterade Philips första erbjudande utan att ens försöka förhandla ett lägre pris. ”

Kommittén inledde en undersökning i april för att fastställa varför landet var utan välbehövliga ventilatorer under de första månaderna av coronaviruspandemin.

I januari kontaktade Philips Trump-administrationen för att påskynda den lång försenade leveransen av ventilatorer som den hade kommit överens om att leverera, men administrationen misslyckades med att svara på i sex veckor, fann panelen. När det gjorde det, sade rapporten, snarare än att insistera på leverans av enheterna vid tidsfristerna i det ursprungliga kontraktet, förhandlade tjänstemän under ledning av Herr Navarro och Mr. Kushner om en ny affär till en uppblåst takt.

Rapporteringen bidrog av Liz Alderman, Luke Broadwater, Julia Calderone, Kate Conger, Michael Cooper, Robert Gebeloff, Michael Levenson, Giulia McDonnell Nieto del Rio, Eshe Nelson, Richard A. Oppel Jr., Richard C. Paddock, Elian Peltier, Matt Phillips, Austin Ramzy, Motoko Rich, Eliza Shapiro, Megan Specia, Eileen Sullivan, Katie Thomas, Neil Vigdor, Mihir Zaveri.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.