Yaoundés stadssamhälle samlar mer än 21 miljarder FCFA i intäkter 2019

0 2

I slutet av räkenskapsåret 2019 mobiliserade Yaoundé Urban Community 21 miljarder 638 miljoner CFAF i intäkter. Detta belopp ligger under budgetprognoserna för denna decentraliserade lokala myndighet som förväntade en volym på 27 miljarder 112 miljoner FCFA under 2019.

Enligt borgmästaren i Yaoundé, Luc Messi Atangana, uppgår CUY: s utgifter under referensperioden till 17 miljarder 361 miljoner FCFA. Yaoundé Urban Community har därmed ett budgetöverskott på cirka 4 miljarder 277 miljoner FCFA, enligt siffror som avslöjades den 24 juli i kommunfullmäktige i staden Yaoundé. Detta överskott skulle ha varit större om intäktsmålen hade uppnåtts.

Borgmästaren i den politiska huvudstaden i Kamerun har visat att coronaviruspandemin har verkliga effekter på stadshusets liv. ”Minskningen av statens levnadsstandard har utvidgats till vissa källor för kommunala intäkter. Dessa inkluderar särskilt bidrag från patent, licenser, bilstämpelavgifter, fastighetsskatt, fastighetsfastigheter, ytterligare kommunala cent, inkomst från koncessioner för reklamutrymmen, ” rapporterar våra kollegor från Kamerun Tribune.

Gemenskapsrådet, som sammanförde 62 av sina 77 medlemmar, justerade också sin budget för 2020. Budgeten, som således revideras nedåt, går från 37 miljarder 427 miljoner FCFA till 32 miljarder 297 miljoner FCFA.

BE

den här artikeln dök först ut på https://www.stopblablacam.com/economie-et-politique/3007-4651-la-communaute-urbaine-de-yaounde-engrange-plus-21-milliards-de-fcfa-de-recettes-en-2019

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.