Siffrorna har stupat. Med Covid-19 hälsokris, ägarna av Zara-varumärket tar en rekordminskning i försäljningen (44%) och en förlust på 409 miljoner euro i förluster under det första kvartalet 2020. En tung vägtull på grund av stängningen av gruppens butiker under inneslutning, som i det starkaste ögonblicket (i världen) involverade 88% av försäljningsställena. På gruppens online-försäljningswebbplatser har aktiviteten aldrig upphört, vilket gör det möjligt att begränsa brott utan att dock ha försvårat fallet. Den nuvarande sommarförsäljningen i alla europeiska länder kommer att vara den sista för 600 butiker i Europa, inklusive 300 i Spanien.

I video skapar köerna framför Zara ett surr på sociala nätverk

Avslutande: köer framför Zara skapar ett surr på sociala nätverk
Avslutningen började den 11 maj 2020. Franskan kan återigen gå till butikerna. I Paris, Bordeaux och Lyon fanns enorma köer framför Zara.
Blyg publik

Detta är första gången som den spanska gruppen registrerade en negativ balansräkning sedan börsintroduktionen 2001. Under samma period 2019 meddelade textiljätten 734 miljoner euro i vinst. Ett betydande gap som online-beställningar som ökade med 50% under inneslutningen inte har varit tillräckligt för att fylla. Eller de långa köerna som observerades framför gruppens butiker i efterdyningarna av avslutningen. Trots öppnandet av butiker, tillströmningen av konsumenter förblev blyg, de första siffrorna som vittnar om en minskning i frekvensen på 59,8% av modebutikerna under den första avvecklingen av veckan jämfört med samma period 2019.

Innovation

Inditex-gruppen meddelade faktiskt i juni sin avsikt att stänga 1200 450 försäljningsställen över hela världen, i Europa och i Asien, varav huvuddelen kommer att absorberas av de största försäljningsställen som kommer att erbjuda nya tjänster. Verkställande direktören för Inditex meddelade också att 2012 butiker öppnades och arbetskraftsstabiliteten. Dessa tillkännagivanden är en del av gruppens plan som inleddes XNUMX, vars syfte är att stärka online-närvaron av sina varumärken.

I detta perspektiv planerar den spanska koncernen att öka sin online-verksamhet genom att injicera 2,7 miljarder euro år 2022. Med dessa pengar som är avsedda att stärka e-handelsplattformar hoppas Inditex ge en ökning till Zara digital försäljning. Det syftar till 25% fram till 2022, mot 14% för närvarande.

Denna summa kommer också att ägnas åt innovation. Till exempel kommer varumärket Zara att ges "Butiksläge" i sin mobilapplikation. Med den här funktionen kan du geo-lokalisera de objekt du väljer i en butik och / eller att reservera ett passande rum. En digital distribution som syftar till att stärka de viktigaste försäljningsställena för varumärket som också planerar att utvecklas med hjälp av flera digitala verktyg.

KILD: https://madame.lefigaro.fr/style/inditex-zara-fermture-magasins-developpement-ventes-en-ligne-120620-181326