En tusen löpare mobiliserad mot cancer hos barn - Defense-92.fr

En tävling vid tornens fot för att bekämpa barndomscancer. En vecka efter Vertigo, anställda i La Défense ringde igen för att sätta på sina sneakers för den goda orsaken. Föreningen Imagine for Margo som kämpar mot barnens cancer organiserades fredagen 24 maj på försvarets esplanad sin ras "Barn utan cancerstad".

För den andra utgåvan finns tusen löpare (dubbelt jämfört med förra året) från ett litet fyrtio företag (Allianz, Orano, Auchan, KPMG, Mircrosoft, Technip, ...) som svarade på överklagande av föreningen kämpar mot hjärntumörer av barn. Denna mobilisering tillåter Imagine för Margo att samla in 230 000 euro. "En magnifik mängd" för Patricia Blanc, presidenten för föreningen som hon grundade med sin man Olivier, efter döden i juni 2010 av hennes dotter Margaux i en ålder av 14 år efter en aggressiv tumör vid hjärna.

Varje år i Frankrike är 2 500 barn och ungdomar drabbade av cancer

Föreningen grundad i 2011 verkar på tre axlar, förklarar Patricia Blanc. För det första uppbär det medel för att finansiera innovativa, mer specifika program för barn. Den andra axeln är avsedd för ökad medvetenhet bland de offentliga och farmaceutiska företagen, såväl som parlamentariker. Slutligen hjälper hon barn och deras familjer att förbättra sina liv på sjukhuset. Varje år i Frankrike är 2 500 barn och ungdomar drabbade av cancer. Om en stor del av barnen återhämtar sig, är 500 fortfarande död bland dem. "Det här är den första dödsorsaken från sjukdom hos barn i Frankrike och Europa", säger Patricia Blanc, som vill göra bekant till det största antalet, orsaken, lite känd för alla.

För denna lopp togs en stor slinga av 2,5 kilometer längs esplanaden, deltagarna hade valet mellan ett format 5 eller 10 kilometer som körs eller går. "Vårt företag erbjöd sig att springa för föreningen och samla in pengar via vårt nätverk. Det är en orsak som har berört mig; Jag kör inte 10 kilometer varje dag så det gjorde mig allt lyckligare att göra något användbart, säger Thibault, en anställd hos HRS. "Jag jobbar hos AstraZeneca, ett läkemedelsföretag, så det är ju mer, därför att det handlar om barn", tillägger Ethel.

Denna artikel uppträdde först på https://defense-92.fr/sport/un-millier-de-coureurs-mobilises-contre-le-cancer-chez-les-enfants-60586