Tips: Vilken av dessa två kvinnor tror du lider av postpartum depression?

Vilken av dessa två kvinnor tror du lider av postpartum depression?

tips

Maj 23, 2019 09: 23 Av Fabiosa

Barnets födelse är en lycklig händelse för hela familjen. Och ändå kan glädjen att bli en mor ibland ersätta en sjukdom som heter postpartum depression. Detta manifesteras genom förändringar i den unga moderens attityd och känslomässiga tillstånd, med symtom som t ex humörsvängningar, svår irritation och ångest, aptitlöshet, trötthet och många andra saker. Dessutom kan postpartum depression förändra moderns inställning till hennes bebis och viljan att ta hand om det.

Enligt dig, vilken av dessa två kvinnor drabbas av postpartum depression, och vilken av dessa två kvinnor tror du lider av postpartum depression?andriano.cz / Shutterstock.com

Vi vill nu erbjuda dig denna snabba aktivitet: observera de två kvinnorna på bilden nedan och försök att bestämma vem som förmodligen lider av denna form av depression. Var uppmärksam och om några av er redan har lidit av denna sjukdom, försök att komma ihåg dina känslor då.

Vilken av dessa två kvinnor tror du lider av postpartum depression?

Låt oss se svaret nu.

Det här är kvinnans nummer 1, som håller sin bebis på höger arm.

Modernumret 2 är under tiden helt enkelt trött. Fann du samma svar?

Enligt dig, vilken av dessa två kvinnor drabbas av postpartum depression och vilken av dessa två kvinnor tror du lider av postpartum depression?

förklaring

En studie har genomförts på detta ämne för att upprätta en koppling mellan fallet av postpartum depression och hur en mamma håller hennes bebis. Trettiotre kvinnor deltog under tre olika perioder: graviditet, två månader efter att de föddes och slutligen medan deras baby var 19 månader gammal. Resultaten visade att två tredjedelar av deltagarna höll sitt barn på vänster sida och uttryckte en minskning av känslor och depressiva symtom. Å andra sidan hade kvinnor som hade sin 2-månad baby på sin högra arm mer signifikanta symptom på depression, ännu mer under denna tvåmånaders postpartumperiod än i de andra två i studien.

Enligt dig, vilken av dessa två kvinnor drabbas av postpartum depression, och vilken av dessa två kvinnor tror du lider av postpartum depression?Jochen Schoenfeld / Shutterstock.com

Har du någonsin hört talas om denna koppling mellan hur du håller din bebis och denna sjukdom? Postpartum depression är i alla fall ett allvarligt och verkligt problem som kan få allvarliga följder för moderns och hennes barns hälsa. om du känner någon som för närvarande lider av det, försök att vara där för henne och stödja henne så mycket som möjligt.

Denna artikel uppträdde först FABIOSA.FR