Marseille: En brand som orsakas av en eldstad i en restaurang i 1ER arrondissement

Vid deras ankomst till 20h i fredags såg Marseille-brandmännen en tjock plume av svart rök som släppte från bottenvåningen och 1-golvet i Shabu Shabu-restaurangen, nära Cours d'Estienne d Orves, i 1er arrondissementet. Det finns inga skador.

Restaurangen Shabu Shabu restaurangen är helt förstörd. / © SM AEDO / BMPM
Restaurangen Shabu Shabu restaurangen är helt förstörd. / © SM AEDO / BMPM

Tre anställda evakuerades

Fastigheten stängdes vid händelsen. Tre anställda evakuerades. Frälsare styrde elden på en halvtimme, vilket därigenom undviker flammans spridning till angränsande byggnader. Ingen omlokalisering behövs.

Tre anställda i restaurangen evakuerades. / © SM AEDO / BMPM
Tre anställda i restaurangen evakuerades. / © SM AEDO / BMPM

Restaurangen köket är helt förstört och resten av fastigheten har kraftigt försämrats av röken, liksom lägenheten ovan, på 1er-golvet. Interventionen mobiliserade 40 marin brandmän och 11 fordon.

Denna artikel uppträdde först på https://france3-regions.francetvinfo.fr/provence-alpes-cote-d-azur/bouches-du-rhone/marseille/marseille-incendie-provoque-feu-cuisine-restaurant-du-1er-arrondissement-1675121.html