Här är en ledsen lista över alla bilar på randen för att försvinna från brittiska vägar

en röd bil parkerad i gräset: Foto: Ford
Foto: Ford

När jag hör om något som att avbryta Audi TT och ersätta det med en elbil försöker jag vara säker på att alla bra förbränningsbilar på vägen idag inte kommer igång idag. över natten. Men den här nya studien på bilar som sannolikt kommer att försvinna i Storbritannien oroar mig.

Admiral Insurance granskade nuvarande bilregistreringar i Storbritannien, baserat på data från finansdepartementet och sammanställde en lista över alla nya bilar att försvinna i landet.

Listan omfattar endast bilar som tillverkas mellan 1984 och 2001, och även om vissa av dem är uteslutande europeiska sedans, kanske du inte tänker två gånger, andra är välkända bilar som du skulle inte tro att vara i ett sådant katastrofalt tillstånd.

Först kommer du att hitta en lista över 25-bilar om att "försvinna", som admiralen betraktar som mindre än 50-bilar för närvarande. registrering:

en skärmdump av en mobiltelefon

De som skadade mig mest är Saab 90, Audi 200 och Peugeot 605, en av de bilar som används av de dåliga killarna i första otroliga biljakt i Ronin (den näst mest populära är Peugeot 405). Det är också en sorglig påminnelse för mig att kocken såldes i Europa som Vauxhall och Opel och att dess framtid inte lovar.

Studien innehöll också en lista över de mest hotade registrerade bilarna i Storbritannien:

en skärmdump av en mobiltelefon

Dessa är bara "expertval" av datasetet, eftersom admiral en gång letade efter popularitet. bilar som håller på att försvinna, och även om jag inte har en bra uppfattning om som brittiska bilar är det väldigt överraskande att se bilar som Citroen 2CV, Ford Puma och Toyota MR2, för jag möter alltid människor och historier som strålar om dem.

Admiralen drar några intressanta slutsatser från de uppgifter han hittat. Det verkar som om de yngsta bilköparna vänder sig bort från den gamla praxisen att försöka hitta en rolig och äldre begagnad bil som kanske inte ser ut som ny på första utflykten. Nu tycks betoningen vara mer på tillförlitlighet och praktisk, och för att göra det är köparna mer villiga att vända sig till finansiering för att köpa något lite nyare och säkrare.

Vi kommer att behöva bilen konstig. entusiaster som älskar Peugeot sedans av ett obeskrivligt medelvärde, försök att hålla dessa bilar underhållna och på vägen. Så, om du är i Storbritannien och letar efter en andra eller tredje rolig bil eller ett projekt, överväga att rikta in en av de bilar du gillar på den här listan innan den är för sent.

Denna artikel uppträdde först på https://www.msn.com/en-us/autos/news/heres-a-sad-list-of-all-the-cars-about-to-go-extinct-from-the-uks-roads/ar-AABRTvj