Cannes Film Festival: mode, kändisar och kontrovers - människor

Den stora rykten fredag ​​vid Cannes Film Festival var om en projicera som skulle ha skickat många människor rusar till utgången.

Majs Tre och en halv timme närbilder tävlade om uppmärksamhet med vilda kläder och röda mattor. några stora Hollywood-stjärnor.

• Sylvester Stallone, 72, berättade för biografer att han aldrig hade förväntat sig en karriär inom filmindustrin på grund av en talproblem - ett av hans mest kända varumärken. "När jag försökte få jobb i reklamfilmer, sa direktören:" Vad säger du, vilket språk är det? "Jag visste att det var fel när Arnold Schwarzenegger sa:" Du har en accent. ' "

• En marmorstaty av Musse Pigg (500 000 dollar) och en målning av rocker Mick Jagger av Andy Warhol daterad 1975 och undertecknas av båda (364 000 dollar) var bland de bäst säljande objekt i auktionen för amfAR forskning om aids.

• Quentin Tarantino sade att han hade aldrig berättat Polanski han insåg en film ( "Once Upon a Time in Hollywood") som ägde rum mot den ökända massakern 1969 som dödade hustru Polanski , Sharon Tate.

• Diego, fotbollsstjärna Maradona uppmanade filmgäster att hålla sig borta från den nya dokumentären om sitt liv. Affischerna till filmen hänvisar till honom enligt följande: "Rebel. Heroes. Hustler. Gud. Han motsatte sig "Hustler".

"Jag spelade fotboll och jag tjänade pengar efter en boll," berättade Univision i en intervju. "Jag har inte rusat någon ... Jag gillar inte titeln, och om jag inte gillar titeln, kommer jag inte att tycka om filmen. Gå inte och se honom. "

Filmen, som premiär i Cannes, är av Asif Kapadia, direktör för dokumentärerna "Amy" och "Senna".

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den mercurynews.com