Kanada - Kanada borde inte koppla av sina hypotekslån

Nivån på hushållens skuld är för hög, säger IMF.

Internationella valutafonden anser att de kanadensiska hushållens skuldsättning fortfarande är för hög för att motivera politiska förändringar som skulle uppmuntra till ökad aktivitet på landets fastighetsmarknader.

Konservativ ledare Andrew Scheer gjorde ett engagemang förra veckan för att modifiera det liberalt-initierade hypotesstesttestet för att köpa ett hem som är billigare för kanadensare.

I en ny rapport anser IMF dock att det skulle vara "dåligt" att stimulera verksamheten inom denna sektor, vilket tyder på att Canadas mål är att gradvis sakta ner överhettade fastighetsmarknader för att minska riskerna för ekonomin.

Rapporten från organisationens personal, skriven i kölvattnet av ett officiellt besök i Kanada, kräver att politiska prioriteringar inriktas på att upprätthålla ett bra ekonomiskt system, ett förstärkt samarbete mellan federala och provinsiella regeringar och reformer strukturell förändring i produktivitetstillväxten.

Stramningen av hypotekslånsregler, införd av finansministern Bill Morneau, kräver att potentiella låntagare genomgår ett stressprov för att avgöra om de kunde göra sina hypotekslån även om de möttes med högre räntor eller lägre inkomst.

I en rapport som släpptes förra månaden och rekommenderade en omprövning av stresstest, sa CIB: s ekonom Benjamin Tal att åtgärden var mer än hälften av fallet $ 25 $ eller 8. %, nya bolån från förra året.

"Det finns tryck på regeringen att slappna av makrotillsynspolitiken eller vidta nya åtgärder som stärker fastighetsverksamheten", sa IMF i sin rapport.

"Det skulle vara olämpligt, eftersom hushållens skuld kvarstår hög och en gradvis avmattning på fastighetsmarknaden är önskvärt för att minska sårbarheten. "


Du kan besöka vår Facebook-sida (www.facebook.com/Come.Simard.ig)

att skriva ner dina kommentarer, skulle det vara mycket uppskattat

För att skapa din rikedom, kontakta mig på

1 418 227-8631 223-förlängning

come.simard@groupeinvestors.com

Av: Den kanadensiska pressen 21 May 2019


===> Fler artiklar om CANADA här <===

Denna artikel uppträdde först på https://www.enbeauce.com/actualites/publireportages-et-chroniques/363944/le-canada-ne-devrait-pas-assouplir-ses-regles-hypothecaires