Boris Johnson, favorit för att ersätta Theresa May

Theresa Mays efterträdare kommer att utses av Conservative Party av 20 juli, med tidigare utrikesminister Boris Johnson, Brexiters favoriter, favoriserad.

Han var en journalist, Londons borgmästare, utrikesminister, och han ledde Brexit-kampanjen med löften som han medgav var inget annat än lögner. En särskilt våldsam kampanj, under vilken han inte tvekade att jämföra Europeiska unionen med Hitlers nazistregim.

Efter att ha vunnit sin insats mot 2016, mot alla odds, ger den tidigare borgmästaren i London möjligheten att springa för det konservativa partiet som lämnar Theresa May gratis. Den senare kommer då att utse honom utrikesminister.

Han kommer att förbli nästan två år i detta inlägg, tillräckligt länge för att irritera västliga kanslerier på grund av hans oförmåga, hans slipper av alla slag eller oförutsägbarhet. Det är tillräckligt att säga att utsikterna att se honom återvända till Bryssel i premiärministerns roll för att förhandla om utträdet av sitt land, borde inte glädja européer överdrivet.

Bourds och outspoken

Förra året slog Boris Johnson dörren till majsstyrelsen för att vara oense med Checkers plan att upprätthålla ett nära handelsförhållande mellan Storbritannien och EU efter Brexit.

Hans personlighet, oskiljaktig från hans förlorare och hans outspokenness, förför emellertid en del av britterna. I synnerhet medlemmarna av det konservativa partiet, som kommer att bestämma mellan de två sista kandidaterna i tävlingen att ersätta Theresa May.

En engelsk pensionär som rinner upp sin månad slutar genom att distribuera sina tidningar på gatan, en konservativ partistaktivist, räknar med Boris Johnson för att göra vad Theresa May lyckades inte göra. " Jag röstade för Brexit och han kommer att göra det, säger han på mikrofonen hos vår speciella korrespondent i London, Beatrice Léveillé. När han var borgmästare gjorde han ett bättre jobb än borgmästaren nu ". Johnson har redan varnat: " Vi kommer att lämna Europeiska unionen i oktober 31, överenskommelse eller inte. »

« Det är en idiot »

För hans motståndare är det dock ett tecken som är lite trovärdigt. "JJag är ett arbete så jag skulle vara glad att han kom till makten för att visa de konservativa oförmåga, vittnar om en väljare. JJag är ledsen för Theresa May. Hon gjorde sitt bästa. Men inuti hennes parti sa några, som Boris Johnson, nej till allt hon föreslog. Jag skulle vara nyfiken på vad han skulle göra »

Skott och Londonare var inte till förmån för Storbritanniens utträde från Europeiska unionen och de pryder inte ord. " Han är en idiot, en total idiot, jag tror inte att han blir premiärminister, kastar en av dem. Jag tror inte att denna tik Brexit kommer att äga rum, för att de aldrig kommer att få majoritet i parlamentet. Hur som helst hoppas det. »

Artikelkälla: http://www.rfi.fr/europe/20190524-is-boris-johnson-grand-favori-placement-otheresa-may