Abdelaziz Belaid tillkännager utträdet av hans kandidatur till presidentvalet i 04 juli

Abdelaziz Belaid, president för Front al Moustaqabla, har meddelat att hans kandidatur till 04-omröstningen återkallas i juli nästa år.

Timmar efter tillkännagivandet av ett tillbakadragande av kandidatur Belkacem Sahli Abdelaziz Belaid annons i sin tur kommer det inte att vara en kandidat för presidentvalet planerad till juli 04 och deadline vars för insättningar fastställs genom lag anländer så småningom denna 25 maj till midnatt.

The Front al Mustaqbal förklarar också tillbakadragande av kandidatur av villkoren för att förbereda valet bland annat "brist på allvar" som finns i beredningen av presidentvalet, "icke-installationen av den oberoende commisiion valövervakning", den "klimatet generell "där omröstningen kommer fram och slutligen" bristen på genomförande av den dialog som armén hade ringt ".

Alla dessa skäl driver Abdelaziz Belaïds parti att inte "formalisera sin kandidatur" och inte "filera den här filen redo för konstitutionella rådet" enligt planen.

Med tillkännagivandet av Abdelaziz Belaïd och Belkacem Sahli, går vi tydligt fram emot ett meddelande om uppskjutande eller annullering av ansökningar.

Frånvaron av kandidater till 04 juli omröstningen upphäver effektivt omröstningen. En situation, det måste komma ihåg att det inte föreskrivs i konstitutionen.

Presidentvalet i juli 04 äventyras. Konstitutionella rådet kan bara notera att det inte finns några kandidater. Den verkställande statschefen, enligt konstitutionen, kan inte meddela antingen uppskjutande eller annullering av presidentvalet.

Om ingen antagbar kandidatur presenteras fram till midnatt kommer Algeriet återigen att möta en situation som inte förutses av den grundläggande texten. Ett nytt konstitutionellt vakuum uppstår. Konstitutionella gränser kommer nu att nås.

Denna artikel uppträdde först på https://www.huffpostmaghreb.com/entry/abdelaziz-belaid-annonce-le-retrait-de-sa-candidature-pour-la-presidentielle-du-04-juillet_mg_5ce931ace4b00e03656ec4f9