NASA styr det första segmentet av den framtida rymdstationen

NASA

Den här gången, låt oss gå! NASA har beställt Maxar Technologies för att designa de första elementen i den framtida rymdstationen i lunarbanan.

Administratören av den amerikanska rymdorganisationen Jim Bridenstine har meddelat att han valt Maxar Technologies för utformningen av det allra första segmentet av rymdstation i selenocentrisk bana. Denna station kommer att fungera som en åtkomstportal till astronauter som kommer att gå till månen.

NASA kontrollerar de första elementen i den framtida rymdstationen

Företaget Maxar Technologies kommer inledningsvis att fokusera på tillverkningen av stationen och dess elgenerator. Ett kontrakt på upp till 375 miljoner dollar. Och för Jim Bridenstine, nu, "när vi går till månen kommer det att vara där."

Det måste sägas att NASA planerar en stor comeback på vår naturliga satellit i 2024. Denna station i omloppsbana mellan jorden och månen kommer att vara värd för astronauter och kommer att ha två moduler: en mån som kommer ned på månen och en stigande modul för att gå tillbaka till stationen. Vad var ett relä för erövringen av Mars under Obama-administrationen idag har blivit det centrala inslaget i återkomsten till månen som utlovades av Trump-regeringen.

Ett första kontrakt på 375 miljoner dollar

För att utföra sitt uppdrag kommer Maxar Technologies att ringa på andra privata företag. Blå Ursprung och Draper ska delta i konstruktionen och implementeringen av thrustrarna och energigeneratorn. Ett monster som bör väga om 5 ton. Lanseringen kan göras av Blue Origin. Vid den tiden skulle Jeff Bezos 'företag verkligen vara i besittning av sin nya Glenn-launcher.

Denna artikel uppträdde först på https://www.begeek.fr/la-nasa-commande-le-premier-segment-de-la-future-station-spatiale-316649