Kribi: en pappelmassa för en jämn körning av officiella tentor


Studenterna i Kribi vid Kribi mottog välsignelser från Monsignor Damase Zinga Atangana 23 Mai 2019 i Kribi. Det var vid Saint Therese socken av barnet Jesus of Newtown.

De kom från de fyra hörnen av staden Kribi till eleverna och lärarna i högskolor och högskolor för att ta emot biskopen av Kribi. De vanliga platserna under eukaristin gav råd till alla som förbereder sig för att möta examen i slutet av skolåret. Saint Therese socken av Newtown's baby Jesus tjänade som en inställning för denna fest.


"Det är en fråga att be Herren att välsigna alla dem som har examen att göra så att han skickar dem sin ljusand. Må den här ljusandan belysa dem under undersökningarna, säger biskop Damase Zinga Atangana, biskop av Kribi.

En av höjdpunkterna i den här firandet var utan tvekan skolans välsignelse för att användas till ett bättre angrepp mot svårigheter. En handling som innehåller en symbolisk inte minst.

Enligt Monsignor Damase Zinga Atangana, "är det traditionellt att du vet att innan vi gör någonting seriöst i livet kommer vi att söka välsignelsen från sina föräldrar och där kommer den mest absoluta välsignelsen från Gud".

Försäkringen är klar. Tro överflödar hjärtan för de studenter som bara drömmer om framgång i sina tentor.

För Bekene Lauraine Brenda, en student på Kribi Bilingual High School, "Anledningen till att jag kom hit är att stärka mig andligt med Kristi välsignelser. Detta är det arbete vi tillhandahåller under hela skolåret som kommer att driva oss till högre klass nästa år. "

Studenterna tog också tillfället i akt att tacka föräldrar, lärare och handledare för sina outtröttliga ansträngningar under detta skolår.

Från Consty ZANG i Kribi | Actucameroun.com


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/25/kribi-une-messe-pontificale-pour-le-bon-deroulement-des-examens-officiels/