Huawei är redo att ersätta Android och Windows redan i år

Huawei Richard Yu

Situationen är mer än känslig nu för Huawei, isolerad av de flesta amerikanska partnerna. Ändå är företaget, och Richard Yu, president för den mobila divisionen, fortfarande extremt bestämd.

Richard Yu, chef för den mobila divisionen av den kinesiska gruppen huawei, sade nyligen att dess alternativ till Android och Windows kunde lanseras före årets slut om ingen lösning befinner sig att komma ur denna mycket känsliga situation med USA.

Huawei kunde rita sitt eget operativsystem före årets slut

Det har gått flera år sedan den kinesiska jätten arbetar på sitt eget operativsystem, om just det här sker. Den kinesiska dagliga Global Times presenterade för några dagar sedan namnet på detta operativsystem, HongMeng. Ett operativsystem som för närvarande skulle testas, för en eventuell produktion denna höst i Kina, enligt VD Huawei.

HongMeng skulle vara tillgängligt från början av året 2020 internationellt. "Hos Huawei är vi alltid engagerade i Microsoft Windows, Google och Android. Men om vi inte kan använda sina lösningar, förbereder vi en plan B för att använda vårt eget operativsystem"Uttalade Richard Yu bestämt.

Om situationen med Förenta staterna inte fungerar

Om någonsin tillverkaren hade andra lösningar skulle HongMeng vara redo att ta över från Android och Windows? Är OS multiplatform? Svårt att säga just nu -. Och för att ersätta det oundvikliga Google Play Store, går det här nya operativsystemet genom App Gallery, som redan finns på märkesenheterna.

För tillfället är situationen i den mest totala suddigheten. Trumpadministrationen har faktiskt visat att Huaweis öde skulle kunna villkoras av ett handelsavtal mellan Förenta staterna och Kina. Fall att följa!

Denna artikel uppträdde först på https://www.begeek.fr/huawei-pret-a-remplacer-android-et-windows-des-cette-annee-316657