Domare tillfälligt blockerar planer på att bygga Trump Border Wall

En federal domare blockerade tillfälligt regeringens plan på fredagen från Trump att spendera miljarder dollar på att bygga en vägg på gränsen mellan USA och Mexiko med medel från försvarsdepartementet.

Domstolens domare Haywood Gilliams beslut hindrar administrationen från att använda de omfördelade fonderna för projekt inom specifika områden i Texas och Arizona. Trump förklarade en nationell nödsituation i februari för att omdirigera försvarsdepartementet för att börja bygga sin långlönade gränsvägg.

"Kort sagt, den ståndpunkt som, när kongressen nekar verkställandens begäran om lämpliga medel, kan verkställande direktören helt enkelt hitta ett sätt att spendera dessa medel" utan kongressen "inte överensstämmer med grundläggande principer för maktfördelning som går tillbaka till våra republikens tidiga dagar ", skrev Gilliam, som utnämndes till bänken av före detta president Barack Obama.

I denna filfoto november 21 2018 två honduraner poserar fotograf, vänster, ta deras bild efter att gruppen skalas gränsväggen mellan Tijuana (Mexiko) och San Diego, före nedgång på den mexikanska sidan, såg från San Diego. (Foto AP / Gregory Bull, Fil)

På detta foto av 21 November 2018, poserar två Honduraner som fotograf till vänster, deras bild efter att gruppen klättrade väggen som skiljer Tijuana (Mexiko). San Diego, innan den går ner till den mexikanska sidan, sett från San Diego. (AP Photo / Gregory Bull, File)

Att den vänstra ändrade förändringen i flygplatser kan användas för att hjälpa fondens förbundsverksamhet

Detta var ett alternativ som inte gav till hans begäran om finansiering av barriären. Väggen var ett löfte om Trumps signatur. Gilliams beslut hindrar inte Trump-administrationen från att använda andra källor för att finansiera väggen.

Han sa att Trumps plan att avleda medel från Pentagon för att bygga en gränsväg var oförfattningsbar, eftersom Vita husets argument gällde oförutsedda behov, rapporterade Politico.

"De tilltalade argumentet att behovet av den finansiering som begärdes för byggandet av gränshinder är" oförutsedda ", kan inte logiskt parallellt med administrationens flera ansökningar om finansiering för detta ändamål går tillbaka åtminstone till början av 2018, "skrev Obama-kandidaten.

Justitieministeriet svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer från Fox News.

Trump förklarade tillståndet för den nationella nödsituationen efter en konfrontation mellan honom och demokraterna om finansieringen av gränsen för gränsen vilket resulterade i en partiell av 35 dagar . statens nedläggning .

Tjugo stater, miljögrupper och grupper av borgerliga friheter stämde över regeringen

KLICKA HÄR FÖR ATT FOX NYHETER APP

"Denna order är en seger för vårt system av kontroller och balans, rättsstatsprincipen och gränsområden", säger Dror Ladin, förespråkare för det nationella säkerhetsprojektet för den amerikanska medborgerliga frihetsunionen. "Domstolen har blockerat alla väggprojekt som för närvarande planeras för omedelbar konstruktion. Om förvaltningen börjar olagligt avleda ytterligare militära medel kommer vi igen att bli rätta för att blockera det också. "

ACLU har lämnat in en ansökan på uppdrag av Sierra Club och Southern Border Communities Coalition för att blockera byggandet av väggar. 19659003] Detta är en historia i utveckling. Kolla tillbaka till Fox News för uppdateringar.

Denna artikel uppträdde först på https://www.foxnews.com/politics/judge-temporarily-blocks-trumps-border-wall-construction-plans