Italienska bakat potatisrecept - New York - New York Times

Från alla platser där min mamma, som bor i Dallas, har rest för sitt arbete, kommer hennes favorit alltid att vara London - kullerstensgator, obegränsad utsikt, fotgängares potential och, viktigast av allt, pubar. Hon spenderade mycket tid på pubar under affärsresor till London i början av 90, och den enda vegetariska maträtten var ofta en bakad potatis. Det var här som hon upptäckte uppfinningsenheten att fylla en söt och ångande potatis med alla möjliga välsmakande fyllningar som hyser bra in i det stärkande köttet. I detta recept subcontractar hon den stora potatisen för den minsta och smala huden (för en finare presentation), liksom bacon, gräslök och ost förpackade för spicier och ljusare garneringar: paprika , chaat masala, lök och ingefära. Denna maträtt tar nästan ingen tid att förbereda när potatisen är lagad, men den är väldigt imponerande som en aperitif eller som en liten sida. Tips: Klipp ingefära, lök och paprika medan du lagar potatis, så att allt är klart för montering.

Utvalda i:
12 bästa 2019 vårkökböcker .

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES