Varför l

Om Cyril Ramaphosa har omvalts till president i Sydafrika utan allvarlig motstånd, kanske det är faktiskt inom sin egen parti, ANC. Vilka utmaningar ligger framåt? Philippe-Joseph Salazar, en professor vid Cape Town Law School i Sydafrika, talar om valet.

Det här är bara sjätte gången sydafrikan~~POS=TRUNC har gått till omröstningarna sedan 1994. Det är kanske också ett av de viktigaste valen för landet och dess plats i världen. Men varför?

Ur utlandet uppfattas valet huvudsakligen som folkomröstning om mandat för den befintliga presidenten, Cyril Ramaphosa. Den kom till makten för bara 13 månader sedan, inte genom den populära omröstningen, utan genom manövrer i ANC, den afrikanska nationella kongressen. Faktum är att ex-president Jacob Zuma avgick till förmån för Ramaphosa i februari 2018, som valdes för att lyckas honom med ANC, framför Zuma ex-fru, som han hoppades att se till makten. .

Men i veckans val hade Ramaphosa en motståndare, en viss Mmusi Maimaine från Demokratiska Alliansen (eller "DA") partiet. I slutet verkar det som om valet var ett riktigt spel för Ramaphosa. Är det inte inom sin egen parti att han kommer hitta en verklig motstånd?

Har världen förstått problemen med detta val och de inre och yttre utmaningarna inför landet? För att se saker tydligare i det södra landet, får Global Disorder Philippe-Joseph Salazar, författare till boken "Grand Oral: Small Treaty of Public Speaking" (Ed Genesis) och professor vid Cape Town Law School i Afrika South.

Denna artikel uppträdde först på https://fr.sputniknews.com/radio_desordre_mondial/201905171041149554-election-presidentielle-afrique-sud-importance/