Yttrande | Vill någon verkligen Joe Biden vara president? - New York Times

Dessa antaganden om behörighetens behörighet speglar mer djupt rotade fördomar än statsvetenskapen och har en antydan av arrogans. Man tror att en berättigad kandidat måste vara äkta och till stor del attraktiv. Men äktheten i sig är kodad som vit och maskulin när den definieras av vita män.

Den här eviga läsningen av arbetarklassens vita teblad (eller ölhops?) Är endast meningsfullt om dessa väljarna verkligen är mer inflytelserika än alla andra. . I Demokratiska partiet är de inte. Precis under en tredjedel Vita män utan universitetsexamen sa att de röstade för en demokrat på medellång sikt i 2018. Och demokraterna behöver inte majoriteten av dessa män att vinna. Kvinnor röstar in i större antal än män väljare med högskola och universitet examen är mer talrika än andra Dessa högaktionsgrupper är desamma som dem som brukar vara demokrater. Om de är motiverade att rösta, kommer en demokrat att hamna i Vita huset.

Men vad med de väljare i Obamas inflexion till Trump som enligt historien kommer att göra eller bryta det här valet, som de gjorde förra gången? ? Demokratiska partiet borde inte lämna någon bakom, men andelen vita från arbetarklassen i den demokratiska basen minskar, medan den av vita i den allmänna befolkningen i allmänhet minskar. Principen att vita män utan universitetsexamen är de enda behöriga elektorerna är fel.

Det finns också lite bevis på att de flesta valvalda väljer en kandidat baserat på deras politik och att en måttlig kandidat som har skrivit kampanjargument för att vädja till ett brett väljarkretsband skulle göra mycket bättre än en. visionär och progressiv. I stället för att försöka återta en minskande val- och demografisk kraft, skulle demokrater vara bättre att undra vad som skulle ge väljarna till omröstningarna. Förlusten av Hillary Clinton kan bara förklaras av en lång lista med faktorer, men en av dem var verkligen apati: säkerheten att hon hade valet i väskan minskade sannolikt kursen valdeltagande.

Kontrast det med mittpunkten för 2018, som hade anmälan om deltagande - och ett rekordantal kvinnor valda. Trump-administrationens avsky drev säkert väljare på omröstningarna. Men detsamma har varit sant för en mängd spännande kandidater som inte ser ut som gamla modeller av "behöriga kandidater". De såg mycket mer ut som de som faktiskt valde dem

Kvinnor gjorde ett rekordantal politiska bidrag i 2018 och, åtminstone anekdotiskt, dominerade landsbygden bakom kulisserna. Mr Trumps vita arbetsbase har alltid röstat republikanska, trots att siffran är lägre till den där han segrade. Kvinnor av färg, och i synnerhet svarta kvinnor har behållit sin tendens att starkt stödja demokrater och deltagande av rasminoriteter har nått en topp med 28% av väljarna och 38% mindre än 30 år. En majoritet av vita kvinnokandidater röstade för Hillary Clinton i 2016, men det är den här gruppen som gav Demokratiska kandidater en ny fördel i 2018, ökande hans stöd till demokrater republikaner 13 procentenheter jämfört med två år tidigare

I flera viktiga stater, däribland Ohio och Florida, har vita kvinnor med universitetsexamen störts: en majoritet röstade republikanska i 2016 et demokratisk i 2018 . Vita män, oavsett utbildning, har det inte. Vita kvinnor, inte vita arbetarklassmän, är de mest lovande väljare för 2020-demokraterna och kan bli livslånga demokrater.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES