Mvila: Traditionella ledare investerar i att bevara fred i Kamerun


Deras beslutsamhet att bidra till bevarandet av fred i Kamerun finns i ett uttalande som påstod sitt samråd med 13 Mai 2019 i Ebolowa. Ett starkt engagemang inför den nationella unitydagen.

I denna starka uttalande traditionella ledare stadsdelar Ebolowa I och bekräftar sitt åtagande att bevara freden och odelbarhet Kamerun. De garanterar genom denna handling lugn och ro i sina grannskap och deras respektive byar. Denna utträde från borgarnas förfädernas värde anger deras fullständiga tillgänglighet för att spela en avgörande roll på byggarbetsplatsen för framväxten av Kamerun.


Enligt Hans Majestät Laurent Olouman Ebendeng distriktschef Nko'ovos I och talesman för de traditionella cheferna för distrikten Ebolowa I och II "vi högtidligt förklara att främja idealen om fred, enhet, integration nationell och social sammanhållning är och förblir de viktigaste egenskaperna hos de inhemska folken i Ebolowa ".

Kollektivet av traditionella ledare fördömer de yttersta energihandlingar av osäkerhet och talar om oordning. De bjuder Kamerunerna på alla sidor att respektera republikens institutioner och den som förkroppsligar dem. Undertecknarna av denna så kallade Ebolowa-deklaration verkar vara det minsta som kan sägas om att vara stora rallyers och apostlar av fred.

Vid fullgörandet av sina styrande befogenheter väktare tradition är ännu rätt där i deras roll som Her Majesty Laurent Olouman Ebendeng "lugna oss med styrka och beslutsamhet att alla folk i vårt totala engagemang och för att förhindra vid varje tidpunkt harmoni, enhet, sammanhållning och fred mellan etniciteter och sociologiska komponenter som bor i Ebolowa. Ebolowa förblir för evigt den oskadliga bastionen av den nationella enhetens degel. "

De traditionella cheferna i Ebolowa I och II byar sätter kursen. Dessa administrativa enheter kommer aldrig att vara friska skäl för störningar.


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/18/mvila-les-chefs-traditionnels-sinvestissent-dans-la-preservation-de-la-paix-au-cameroun/