Hus jämställdhetslagen utökar skyddet för medborgerliga rättigheter till homosexuella och transpersoner - New York Times

WASHINGTON - Huset passerade fredagen fredagen och förbjöd diskriminering på grund av sexuell läggning och könsidentitet.

Räkningen, godkänd 236-173, kommer som Trumps administration har avvecklat sin homosexuella politik. , bisexuella och transpersoner, såsom att förbjuda transgender rekryter från att tjäna i militären, eller formellt avvisa klagomål från transgender studenter som är spärrade från toaletter som matchar deras kön identitet.

"Problemet här är inte om LGBTQ-samhället står inför skandalös och omoralisk diskriminering, eftersom skivan visar att detta klart är fallet, säger New York Representant Jerrold Nadler, ordförande i domstolskommittén. "Frågan är om vi som kongress är villiga att vidta åtgärder för att göra något åt ​​det. Svaret går direkt till hjärtat av vad vi vill vara som ett land - och idag måste det här svaret vara en rungande "ja". "

Lagen, som ändrar 1964 Civil Rights Act, förbjuder diskriminering av lesbiska. , homosexuella, bisexuella och transpersoner i den offentliga och privata sektorn, som erbjuder skydd för medborgerliga rättigheter i affärer, sjukhus och sociala tjänster. Det står uttryckligen att tillgång till omklädningsrum och omklädningsrum inte kan nekas individer på samma sätt

Det republikanska kontrollerade senat- och vithuset svaret är emellertid sannolikt ett rungande tal

. medvetna om "säkerhet för kvinnor och tjejer i intima utrymmen" och "samvetsskydd" på plats för vårdpersonal som vägrar att utföra procedurer som de anser vara moraliskt förkastliga, motsätter sig administrationen i den utsträckning, enligt ett utkast till politiska uttalande från The New York Times. Samtidigt med att man bekräftade att administrationen "trodde på varje persons värdighet", tog projektet också upp bekymmer för att räkningen skulle "tvinga skolor att undervisa och bekräfta en sexutbildning inklusive könsidentitet som identifieras av själv. "

Republikanerna i kammaren reflekterade dessa rädslor. Fredag. Georgiens företrädare, Doug Collins, republikansk representant för rättsväsendet, tog ordet för att hävda att lagstiftningen skulle skada barn och undergräva de medborgerliga rättigheter som kvinnor har förvärvat.

"Jag ber mina kollegor att lyssna på historier Alla intressenter, inklusive flickor och transgender pojkar, att denna proposition ska hjälpa till, eftersom vi kan skada dem genom att låta läkare ordinera hormoner och utföra stora operationer på ungdomar utan medgivande av sina föräldrar, "sa Collins. [19659005] Sedan presidenten har ordförandeskapet, har president Trumps administration beslutat om en radikal dekonstruktion av politik och regler för att skydda homosexuella och transpersoner. I 2017, justitiedepartementet sidde med ägaren av en konditori som vägrade att göra en bröllopstårta för samma könspar och lämnade lagliga anteckningar som hävdade att ett landmärke borgerrätt 1964 förbjöd inte diskriminering på grund av sexuell läggning. Jeff Sessions, sedan Attorney General, upphävde också riktlinjerna för skolor för att skydda transgenderstudenter i badrum och omklädningsrum.

Liknande ansträngningar har gjorts av andra kabinetsmedlemmar. Hälsovårdsministeriet har lanserat ett försök att fastställa en juridisk definition av kön som ett oföränderligt biologiskt tillstånd som bestäms av könsorganen vid födseln, rapporterade The Times. förra året .

Förvaltningen utsåg också flera domare som förespråkade avvecklingen av skydd som grundar sig på sexuell läggning. Jeff Mateer, vars utnämning till tingsrätten senare släpptes, beskrev transgenderbarn som bevis på "Satans plan". Herr Mateer och en annan domare i distriktsdomstolen, Matthew J. Kacsmaryk, skrev till avdelningen för hälsa och sociala tjänster som försökte åsidosätta de civila rättigheterna skydd av transpersoner, citerar en Johns University forskare Hopkins som sa att "känslan av att vara transgender var en mental störning". Kacsmaryk väntar på att hela senaten tar sitt möte. [19659002] "Trots betydande framsteg är HBT-personer över hela landet fortfarande utsatta för diskriminering på daglig basis och har för lite åtkomst", säger David Cicilline, Rhode Island Democrat Representative, projektets huvudsponsor. av lag. "Det är dags för jämställdhetslagen att vara i lagen."

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES