Vladimir Putins "falska" brev till Paul BIYA

I en tweet denna fredag ​​17 maj, delade presidenten av Republiken Kamerun en uppsättning som säger att den härstammar från Rysslands president Vladimir Putin, som gratulerar honom med utgångspunkten i firandet av den nationella 20 maj. Bara detta är fel enligt många internetanvändare och informerade observatörer.

Paul Biya - (c) DR

I den här "korrespondens" som riktas till hans kameramanska motsvarighet, lovar den ryska presidenten den nya dynamiken i förbindelserna mellan de två länderna och hälsar Yaoundé-regimens insatser för att lösa Anglophone-krisen.

För den politiska analytiker Wilfried Ekanga, som reagerade på lämpligt sätt, är det ett "falskt brev". Aktivisten för Kamerunens renässansrörelse undrar hur en officiell korrespondens kan hittas utan emblem. "Har du någonsin sett ett officiellt brev från presidenten utan landets nationella emblem, varken stämpeln eller signaturen? 37 år under sömntabletter har gjort dem så galen att även när de ljuger, ligger de dåligt och varje gång kommer det ut i det öppna ", skrev han i en publikation om sociala nätverk.

Han anklagar ordförandeskapets generalsekreterare för att vara bakom "manipulationen". "Ngoh Ngoh skrev detta brev själv på sin PBHev-dator. Därefter undertecknade han Vladimir Putin innan han publicerade texten ovan, och det föreslår en skolbarnsskola som säger: "Min mamma va'enir'ou skriver", lanserar han .

På grund av den socio-politiska krisen, särskilt det engelsktalande problemet, kallas Kamerun ibland av det internationella samfundet och några större befogenheter om missförvaltning av interna problem. Wilfried Ekanga anser därför att Yaoundés makt skulle behöva stöd internationellt, vilket skulle driva honom att vilja manipulera åsikter. "Det här är människor som säger att de inte vill ha utländsk inblandning, men förlita sig på utländsk inblandning för att säkerställa deras skydd. "

Denna artikel uppträdde först på https://www.lebledparle.com/actu/politique/1107748-cameroun-la-fausse-lettre-de-vladimir-poutine-adresse-a-paul-biya