Indien: Klagande söker rättslig åtgärd mot vitt kort vid CJI | Indien Nyheter

NY DELHI: En avskedad anställd i SC har lämnat in ett klagomål mot sexuella trakasserier mot CJI Ranjan Gogoi "Planer" för att tillgripa ett rättsligt förfarande mot coup de grace som CS gav till CJI. Kommittén.
Källor, som var inblandade i samrådsförfarandet för att göra ett slutgiltigt överklagande när framställningen lämnades in, sa att de övervägde möjligheten att gå till domstolen på rättsväsendet för att utmana den interna kommittéprocessen och dess resultat.
En grupp av tre domare i Högsta domstolen, som leddes av domare SA Bobde, hade avskedat klagomålet om sexuella trakasserier av en tidigare anställd i SC, och fann "inget ämne" i hennes anklagelser.
"Den interna kommittén fann inget ämne i anklagelserna i 19 April 2019-klagomålet om en tidigare högsta domstol i Indien," sade generalsekreterare Sanjeev Kalgaonkar. . Klaganden avvisade dock detta konstaterande och beskrev det som "en allvarlig orättvisa för henne".
Utskottet, bestående av domare Bobde, Indu Malhotra och Indira Banerjee hade lämnat in sin rapport till domare Arun Mishra, den tredje högsta domaren av CP efter CJI. Rapporten överlämnades till domare Mishra, domare N V. Ramana, som ursprungligen var en del av den interna utredningen, återanvänt sig efter att Klaganden uppgav att han var nära CJI.
Domare Bobde inrättade utskottet efter att CJI beviljat sin administrativa och rättsliga befogenhet att ta itu med undersökningen och de ärenden som orsakats av trakasserier. Vid utarbetandet av sin rapport, panelen av tre domare över ett stort antal dokument, bland annat utsaga av 28 sidor som skickas till alla domare 19 April och rapporter om sexuella trakasserier påstående av CJI oktober 11 2018 , och hans uttalande registrerades framför sondens panel.

Veta för valet till Lok Sabha i 2019 och resultaten från 23 maj med TOI. Följ oss för att följa de senaste nyheterna, live uppdateringar, nyhetsanalys och avancerad dataanalys. Följ live valresultat de viktigaste trenderna och de snabbaste uppdateringarna på räkningsdagen med det största informationsnätet i Indien.

#ElectionsWithTimes

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den TIDEN AV INDIEN