Det är inte Fox News problemet är mediaobservationen för Fox News

Den amerikanska pressen är obsessad med Fox News och dess nuvarande ägare, Murdoch-familjen. Nyligen New York Times hävdade att förklara "Hur imperiet av påverkan av Rupert Murdoch har gjort världen". Denna artikel följde undersökningen av Ny Yorker sur "Skapandet av" Fox News White House "". Båda artiklarna hävdar att de vill avslöja den sanna politiska inverkan av Fox News och patriarken Rupert Murdoch på amerikansk politik.

Rupert Murdoch.
Reuters / Mike Blake

Roger Ailes, grundare av Fox NewsFörmodligen skulle ha uppskattat dessa två artiklar, han som gjorde allt för att förfalska Fox News-identiteten, bekräftades dag efter dag sedan hans död (maj 2017), av den så kallade "respektabel" pressen. Han hävdade att Fox News skulle alltid vara denna underdog förnekad av sina traditionella rivaler. Trots uppsägningen av Roger Ailes, anklagad för sexuella övergreppFox Newss nuvarande programmering återspeglar fortfarande i stor utsträckning sin vision. Liksom trollkarlen i Oz har han förstärkt bilden av sin egen kraft och sitt nätverk. Valet av Donald Trump skulle tendera att bekräfta det.

Men när man tittar noga på den här frågan tycks idén om att Fox News och Rupert Murdoch hade format den nuvarande perioden mycket mindre uppenbart än vid första anblicken. Precis som ett oöverträffat förhållande mellan TV-kanalen och Trump-administrationen.

En serie misslyckanden

Tänk dig att Trumps seger i 2016 faktiskt kan hänföras till Fox News. En sådan påstående skulle vara mycket mer trovärdig om Rupert Murdoch och Roger Ailes hade satsat på att Donald Trump skulle vara den republikanska kandidaten för 2016. Men de gjorde inte det. den New York Times och Ny Yorker måste känna igen det. Ska vi inte heller överväga att Ailes och Murdoch inte kunde hindra republikaner från att rösta för honom?

Men detta misslyckande att vinna Republikans beslut i 2016 är inte en överraskning. Låt oss lägga in posten rakt.

Sarah Palin, tidigare guvernör i Alaska och olycklig vice presidentkandidat vid Fox News, 17 juni 2013.
Fox News

Enligt många experter"Fox News är en nyckelaktör i amerikansk politik ... [som] aktivt modellerar den amerikanska allmänna opinionen." På så sätt minimerar de de många bakslagen i Fox News. En av dem är särskilt anmärkningsvärt: Trots betalningen av en miljon dollar om året till Sarah Palin som redaktör (2010-2013) och en generöst avstämd låttid, Fox News misslyckades med att göra honom till en respekterad republikansk figur.

Den "spekulativa" bubblan Fox News

Journalister och akademiker spelar ner verkligheten av Fox Newss svaga publik. I 2018 attraherade Fox News i genomsnitt ungefär 2,4 miljoner tittare på topptid. Det är en siffra a priori imponerande. Faktum är att Fox News är den mest kollade kabelkanalen i 2018. Man bör dock komma ihåg att den amerikanska befolkningen i 2018 var om 327 miljoner invånare - Med andra ord har 99,3% av amerikanerna inte tittat på Fox News.

Hur många människor tittar faktiskt på den här kanalen? På CBS Evening News spelar det nyhetsprogram som uppnår den lägsta publiken i sändningsnätverket, i genomsnitt, mer än dubbelt så många Fox News tittare s 2018.

Med sådana siffror är Fox News tydligt mer på jakt efter tittare än tvärtom. Med andra ord kan man säga att Fox News främst riktar sig till den redan existerande partisanbasen av publiken, visserligen liten men lojal, att det inte riktigt ändrar någon människas uppfattning.

Historia av media-presidentens komfort

En annan idé som uppstod av någon, den reala makt Fox News skulle vara relaterad till dess nära relation med Trump administrationen. Specifikt utnämnandet av tidigare Fox News verkställande Bill Shine till ett vitt hus kommunikationshandledare position - medan han var alltid betalt av Fox News - bekräfta samverkan mellan Vita huset och kabelkanalen.

Men de audiovisuella medierna och Vita huset har länge haft nära förbindelser.

Som historiker David Culbert avslöjade detPresident Roosevelt hade frågat kommentator Boake Carter, en hård kritiker av sin politik, att försvinna från CBS. För att göra detta hade han helt enkelt frågade sin pressansvarig för att se till att ta bort showen.

Men i detta avseende är det högst sannolikt att ingen administration någonsin kommer att överträffa president Lyndon Johnson (1963-1969). Hans politiska uppgång var stödd av KTBChans radiostation baserad i Austin, Texas. Sedan valdes till kongressen registrerade Johnson stationens licens på uppdrag av sin fru, medan han gjorde tryck på CBS för att få ett lukrativt affilierat kontrakt.

Frank Stanton, CBS verkställande med vilken han hade ett nära och livslångt förhållande, förseglade affären. Stanton blev senare president för CBS, och när Johnson lyckades Kennedy vid Vita huset, träffades de två männen regelbundet. I en inspelad samtal på februari 6 1964Stanton briefs President Johnson på ett kommande möte med redaktionen för New York Times.

Som denna inspelning visar, var deras konversation inte begränsad till journalistik:

"Vad tycker du om [1964] republikanska kandidater vad gör de? Går de framåt? "(Johnson).

"Jag tror inte att de fortskrider alls. (CBS: s ordförande)

Frank Stanton, ledare för SCB, har blivit en vän till president Lyndon Johnson.

Det är mycket troligt att liknande samtal sker nu regelbundet mellan president Trump och flera Fox News personligheter.

Så vi kan inte kalla Trump-fallet "aldrig tidigare skådat". Och till skillnad från den kommersiella affären mellan Johnson och CBS, verkar det inte som om Donald Trump har ett direkt ekonomiskt intresse i Fox News.

Långt från "Planet Fox"

Detta prejudikat utesluter inte den uppenbara intressekonflikten mellan Fox News och Vita huset. Men journalister och akademiker som hävdar att avslöja Rupert Murdochs och Roger Ailes enorma inflytande på politik i USA kan väl behålla denna makt utan deras kunskaper.

Verkligheten är att de flesta av oss inte lever på "Planet Fox". Inte heller är vi ämnen av Murdoch-riket. Kritikerna av Ny Yorker och New York Times bara hjälpa Fox News att få trovärdighet med sina beståndsdelar. En sådan besatthet bevisar, en motsats, att kraften i Fox News fortsätter att skrämma sina fiender.

Roger Ailes har aldrig varit rädd för kritiker av det så kallade "respektabelt" media. Liksom Oz-trollkarlen fruktade han mycket mer än att man kunde upptäcka sina svagheter och hans "varelser". Men det här är vad ny historia avslöjar.

Således kunde Fox News inte förhindra val eller omval av Barack Obama eller blå våg av 2018. Och trots den upprepade och permanenta berömmen av den nuvarande administrationen förblir president Trumps popularitet "Otroligt stabil".

Det råder ingen tvekan om att Fox News har en inverkan - kontrollerbar - på politiska marginaler: hans handling uppmanar utan tvekan republikaner att rösta ... för republikanerna. Men just sin förmåga att övertala kan kvalificeras som "marginell".

Att definiera Fox News påverkan exakt och lyfta fram sin begränsade valstyrka kommer att visa sig vara mycket mer skadlig för denna kanal än att främja myter kring denna kanal av undersökningsmediet.


Den ursprungliga versionen av den här artikeln har översatts från meta Media och Thomas Hofnung av Conversation France.

Denna artikel uppträdde först på http://theconversation.com/ce-nest-pas-fox-news-le-probleme-cest-lobsession-des-medias-pour-fox-news-116242