Engelska krisen: regeringen kommer att kompensera mer än 200-offer för Mankon-elden


Guvernören i nordvästra regionen, Adolphe Lele Lafrique, tröstade offer för attacker mot Mile 8 Alachu i Bamenda, tillkännager att president Paul Biya kommer att kompensera dem för deras förluster.

Han var på fältet en dag efter att separatisterna mördade två militär officerare. Guvernören fördömde handlingen under ett kort möte med den traditionella linjalen av Mankon HRH Angwafor III, och borgmästaren i indelningen Bamenda II. Borgmästare Balick Awah Fidelis beklagade att fler än 200-personer drabbades av händelsen.


Medan de flesta vittnen har anklagat militären att bränna dessa hus, minister delegaten på ordförandeskapets ansvar för försvars, sade Joseph Beti Assomo att utredningar hade öppnats för att bestämma författare som har bränt och plundrad egendom från civila.

Han försäkrade det nationella och internationella samfundet att militären hade åtagit sig att fullgöra sitt uppdrag att upprätthålla nationell integritet och utrota terrorismen med alla medel. Han uppmanade befolkningen i de drabbade områdena att samarbeta massivt med armén.

Ambazoni fighters dödade två soldater på Mile 8, Alachu Mankon, på onsdag 15 May. Detta ledde till repressalier och en arméjakt som förstörde flera hus, en lokal klinik, en kyrka och bilar, bland andra.

Det här är inte första gången en by har bränts till marken av armén efter mordet på en av sina egna i området. Rapporterna påpekar att minst 100 hem förstördes nyligen i sydvästra och nordvästra regioner av soldater i en separatistisk jakt.

Från Salma Amadore | Actucameroun.com


Denna artikel uppträdde först på https://actucameroun.com/2019/05/18/crise-anglophone-le-gouvernement-indemnisera-plus-de-200-victimes-de-lincendie-de-mankon/