Efter en skandal och ett år i Australien riktar Bowen NBA

CHICAGO - Brian Bowen hoppas att återvända till NBA mitt i en FBI-undersökning som har rockat college basket.

Tänk på denna vecka ett viktigt stopp för kombinationen.

"Folk känner till situationen. Människor vet självklart vad som hände, säger han. "De bryr sig inte riktigt om det. De vill känna mig som en person. De vill känna mig som basketspelare och det är därför jag kom hit. "

Den unga Bowen försöker komma in i karriären. följ efter att ha blivit uppslukad i en skandal som hindrade honom från att spela college basket. För sju månader sedan berättade hans far, Brian Sr., att han hade kommit överens om att betala ett 100 000-dollarspel med Adidas i motsats till ett åtagande från hans son att spela i Louisville. Det har redan varit federala försök i skandalen, och NCAA tittar på olika skolor på grund av nedfallet.

Brian Bowen II hoppas bara att övertala ett NBA-lag för att ersätta honom i juni 20 efter att ha spelat en säsong i Australien. 19659002] "Jag är mycket starkare mentalt än jag trodde," sa han i veckan i den kombinerade. "Trots allt jag har bott, tryckte jag på honom och jag vet att jag kan övervinna många saker. Jag måste titta på det som om jag tog det dag efter dag och insåg att det finns människor i situationer som är mycket värre än mina fram till slutet av mitt liv. Jag försöker bara spela basket. "

Suckulent shooter från Saginaw, Michigan, föreföll Bowen vara på NBAs väg när han anlände i Louisville för två år sedan. . Detta ändrades efter ett federalt klagomål som angav att hans far hade kommit överens om att acceptera pengar under Adidas bordet om hans son gick med i kardinalerna. Bowen Sr. sa också i oktober att han hade fått 1 300 USD från en tidigare Louisville-assistent som en del av ett avtal om att få sin son att skriva under sin skola.

Young Bowen nämndes inte i klagomålet. Detaljerna visade tydligt att utredarna hänvisade till honom

Fallet ledde till Louisvilles upphävande från Bowen och avskedandet av Pantheon-tränaren Rick Pitino. Bowen överfördes till South Carolina i januari 2018 och kunde träna, men valde att lämna när NCAA bestämde att han skulle sakna det mesta av förra säsongen. , slutade signera i augusti med National Kings Basketball League of Australia, Sydney Kings. Det visade sig vara en riktig upplevelse, en utbildning på området och långt ifrån allt.

Han kunde spela tillsammans med Andrew Bogut, en NBA-mästare med Golden State, och experimenterade med hur svårt hans val var. Tränare Andrew Gaze, som spelade titeln med San Antonio, var i framkant med honom från början: om Bowen trodde att han skulle bli en del av ett högflygande lag, snälla vad? igen.

Bowen gjorde det ännu mer attraktivt. Det beror på att han tycker att han ska lämna NBA: s huvudkontor.

"Du kommer inte att spela varje spel varje natt", sa han. "Du kommer inte att spela mer än 25 minuter varje natt. Jag vill bara vara redo med det och leka med dessa veteraner. Och försök att välja sina hjärnor. "

Livet i Sydney var ovärderligt för en ung vuxen som försöker. hitta sin väg. Det tog tid att vänja sig på att se bilar på vänster sida av vägen och anpassa sig till orden "svårt", som han uttryckte det, som "skört" för "frukost".

Att hitta en frisör att betjäna sin Mohawk var en annan prioritet. Han hittade två. Han försökte också känguru; för rekordet smakade inte kyckling.

"Det är verkligen inte så illa," sa han. "Det är som rostbiff, men mer mjukt."

Han saknade också Rib Shack i Saginaw, en populär grillfog som nyligen skadats av en eld. Men han skulle verkligen vilja spela i NBA. Han ansåg denna kombination som ett slags återintroduktion.

Han insisterade på att han var en bättre spelare än den som visade sig i kombinationen förra året, med bättre beröring och bättre grepp på bollen. Han är starkare fysiskt och mentalt.

Bowen är under kontrakt med Sydney för nästa säsong, vilket innebär att ett NBA-lag ska köpa tillbaka avtalet eller gömma det. Men det är klart var han vill vara.

"Det fanns många svåra punkter, uppenbarligen med media, med allting gått fel," sa Bowen. "Men jag kämpade. Och jag insåg att jag kunde kämpa för mycket saker. "

rn {% ändsegment%} "}," start ":" https: / / användare .startribune.com / placering / 1 / miljö / 3 / gräns-signup-optimizely / start "}, {" id ":" LIMIT- registrering "" nummer ": 12," action "" ignorera "" stum "sant" action_config ": {" modell ":" {% förlängning "grid" %} rnrn {% blocket HEADER_TEXT%} Du läs dina 10-gratisartiklar för denna 30-dagarperiod. Registrera dig nu för lokal täckning hittar du inte någon annanstans, specialavsnitt och dina favoritkolonister. StarTribune sätter Minnesota och världen till hands. {% Ändsegment%} {% rnrn sista blocket r}} {{förälder ()}} {# rn begränsa antalet bildpunkter från Krux https: / / www.squishlist. com / strib / customshop / 328 / #} rn rn rn {% ändsegment%} "}," start ":" https: / / användare .startribune.com / placering / 1 / miljö / 3 / gräns-registrering / start "}, {" id ":" meter-Desktop- 331 "" nummer ": 10," action "" okända "" stum "falskt" action_config "falskt" start ":" https: / / users.startribune.com / plats / 1 / miljö / 3 / 331 meter kontors- / start "}, {" id ":" PDA991499opt "" räkna ": 9," action "" ignorera "" stum ": sant" action_config ": false," start " "https: //users.startribune.com/placement/1/environment/3/PDA991499opt/start" ",,,," ",," "unlimiter" "gräns", "räkna" 8, "action ":" injicera "," mute ": false," action_config ": {" mall ":"

rnrn rnrn

RNT

rn prenumerera rn Har du redan prenumererat? Logga in .

rn

All Star Tribune-läsare utan en Digital Access-prenumeration får ett begränsat antal gratis objekt varje 30-dag. När artikelgränsen har uppnåtts ber vi läsarna att prenumerera på ett abonnemang inklusive Digital Access för att fortsätta läsa. Digital åtkomst ingår i alla prenumerationer över flera dagar av pappersbaserad hemleverans, söndag + digital och Premium Digital Access. Efter introduktionsperioden för 1 Premium Digital Access Month debiteras du 14,99 $ per månad. Du kan se alla prenumerationsalternativ eller ansluta till en befintlig prenumeration ICI

rn rn

rn

] rn

rn

rn

rn "}," start ":" https: / / users.startribune.com / placering / 1 / miljö / 3 / gräns / start "}, {" id ":" nag "" räkna ": 7," action "" ljusbord "" stum ": sant" action_config ": {" höjd ": null," bredd ":" 630px "" redirect_on_close ": null," mall ":" {% förlänga "skal" %} rnrn {% block styles%} rn

rn {% ändsegment%} {% rnrn blocket sidan%} {# rnrn rn {{gräns - Antal - 1}} {{rnrn form.flow_form_open ({NextAction 'firstSlide'}, null, null, '_top') }} {{rn form.btn ( 'Registrera nu')}} {{r form.flow_form_close ()}} rnrn

rn rn u2022 rnrn rnn} # rnn

rn

Du har fortfarande {{limit - count -}}} artiklar

rn rn u00a0 u00a0 u2022a00 u0a00 r rn

rn

rn

rn

rn Spara mer idag rn

Mer än 70% rabatt!

[

9915 u00a2 under de första 4-veckorna

rn form.flow_form_open {{({NextAction 'firstSlide'}, null, null, '_top')}} {{rn form.button ( "Spara nu"), 'btn nag tn-b')} {rn} {form.flow_form_close ()} rn

rn

rn {% endblock%} rnrn {n}% block sista}} rn {{förälder ()}} rn rn {% ändsegment%} "}," start ":" https: / / users.startribune.com / placering / 1 / miljö / 3 / nag / start "}, {" id ":" x "" count " : 4, "action", "ignorera", "dum" sant "action_config" falskt "start": "https: / / användare .startribune.com / placering / 1 / miljö / 3 / x / start" }, { "id": "multi-start", "nummer": 3, "action", "fly_in", "stum": sant "action_config": { "location": "bottom_left", "slide_direction": "botten", "group_id" null "display_delay": "0", "collapse_delay": "10", "modell": "

rn

rn

rn

Från bara

rn

3.79 99 u00a2 per vecka

Spara rn

rn

"}," start ":" https: / / users.startribune.com / placering / 1 / miljö / 3 / multi-start / start "}]};

Denna artikel uppträdde först på http://www.startribune.com/after-a-scandal-and-a-year-in-australia-bowen-targets-nba/510082542/