Indien: Landslide nära Manali lämnar 2 000 turister strandsatta | Indien Nyheter

MANALI: Fler 2 000 turister fastnar i en frysande kyla mellan Marhi och Chodah-Mor nedan Rohtang Pass efter en jordskred blockerar Chodah-Mor vägen fredag ​​kväll.
Totalt 1 115 personbilar (taxibilar och privatbilar) med nästan 4 000 turister ombord på vänster Manali för Marhi, på 34 km härifrån på fredag ​​morgon. Eftersom Rohtangpasset ännu inte är öppet får turister bara gå till Marhi, strax nedanför Rohtang. Vissa fordon återvände till Manali, men andra fastnade efter regn och snö orsakade en jordskred på fredagen.
Snön smälter i området och vattnet som strömmar på backarna orsakar många jordskred här. Massor av skräp glider nerför kullen på motorvägen. Jordskredet skadade också en del av vägen.
Enligt källor befann sig nästan 2 000-turister i mer än 500-fordon strandsatta vid 20-timmar. Medan alla maskiner Gränsvägsorganisationen (BRO) är engagerade i snöspolning bortom Rohtang Pass, kämpar den lokala förvaltningen för att hitta en jordbearbetningsmaskin för att rensa vägen.
Även PWD kunde inte organisera en JCB-maskin. Tjänstemän var tvungna att fråga Gawar Construction Ltd ett företag som byggde Kullu-Manali dubbelspårig väg, att skicka sin JCB på plats.
Samtidigt började turister som hade anställt lokala taxibilar gå ner till Gulaba. Men de flesta hade inget annat val än att stanna i sitt fordon, inget annat fordon är tillgängligt för att återvända till Manali.

Ge mening till 2019 val i Lok Sabha och resultaten från 23 maj med TOI. Följ oss för att följa de senaste nyheterna, live uppdateringar, nyhetsanalys och avancerad dataanalys. Följ live valresultat de största trenderna och de snabbaste uppdateringarna på dagen för räkningen med det största informationsnätet i Indien.

#ElectionsWithTimes

Modi Meter

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den TIDEN AV INDIEN