Winky: Den här roboten lär programmering till barn

Här är en ny liten robot, den här gången för en barns publik. Det här är att introducera här den här unga publiken till programmering och robotik. Kallas Winky, den här lilla roboten är rak ut ur inkubatorn i Ecole Polytechnique.

Här är en liten robot som bör vädja till föräldrar som vill utveckla sina barns kreativitet. Winky är verkligen en robot vars uppgift är att motivera och stimulera barnen i 5 till 12 år genom en mängd pedagogiska spel. Genom denna bias kan de upptäcka grunderna för artificiell intelligens, men inte bara.

Winky, roboten som lär barn programmering

Faktum är att vi i Winkys program hittar upptäckten av programmering, men också roboten. Det är uppstarten Mainbot som ligger till grund för utformningen av denna pedagogiska robot. Och pedagogiken börjar mycket tidigt i enheten, eftersom det är barnen som måste sluta rida Winky.

De kommer att hjälpas av en mycket specifik handledning av 24-steg som borde hjälpa dem mycket. När det gäller de tekniska egenskaperna hos Winky, vet du att den har en Bluetooth-anslutning, en ljuddetektor och en mätare.

Winky ger barnen möjlighet att designa sina egna appar

På liknande sätt är Winky utrustad med en rörelsedetektor, roterande öron, taktiska skrov, en motor, en högtalare samt en tröghetsenhet och en LED-grupp 8 × 8 integrerad i en förstärkt visir. Och för att uppmuntra barn att vara kreativa, erbjuder Mainbot Winky-Lab-appen.

Den kan hämtas på smartphone och surfplatta. Det ger möjlighet att programmera olika attityder hos Winky. Och för barn som känner själen av framtida utvecklare kan de designa sina egna applikationer baserat på ett visuellt datorspråk.

Några tjugo ansökningar är redan tillgängliga. Den innehåller spelet med het potatis och "1, 2, 3 sun". Om du är intresserad av denna pedagogiska och roliga robot måste du betala 199 euro eller 99 euro via Ulule-plattformen.

Denna artikel uppträdde först på https://www.begeek.fr/winky-ce-robot-apprend-la-programmation-aux-enfants-315856