En läkare rekommenderar att man konsumerar denna citrondrink för att eliminera avföring som fastnar i tjocktarmen och gå ner i vikt - HÄLSA PLUS MAG

En läkare rekommenderar att man konsumerar denna citrondryck för att eliminera avföring som fastnar i tjocktarmen och gå ner i vikt

Vi drömmer alla om att ha en rik, hälsosam och balanserad kost för att vår kropp ska fungera perfekt. vilket kräver många offer, inklusive rigor. Men med de olika yrkena i vardagen händer det ibland att det här är omöjligt, för att vara föremål för förstoppning.

I denna artikel kommer vi att presentera ett recept baserat på två viktiga ingredienser som kan främja matsmältningen och helt frigöra dig från förstoppning.

Fördelarna med ingredienser

För att förbereda det här receptet mot förstoppning är det väldigt enkelt: du behöver chia frön och citron som huvudingredienser.

a) citronen

Citron är en matkälla av fiber, väsentliga komponenter för att bekämpa förstoppning. En studie har framgångsrikt etablerat den starka sambandet mellan förstoppning och kostfiberbrist, vilket visar hur man ökar intaget av fiber i sin kost, vilket hjälper till att lindra symtomen på förstoppning. Enligt resultaten av denna studie måste man konsumera en mängd 20 35 gram per dag för att vara i god hälsa.

Dessutom skiljer sig citron från andra citrusfrukter tack vare dess surhetvilket ökar produktionen av galla och förbättrar intestinal transitering. Detta utmärkta avgiftande därmed främjar eliminering av avfall och bidrar till att bekämpa uppblåsthet och förstoppning.

b) Chia:

Från Salvia Hispanica, denna växt liknar mint, frön av chia är mycket populära i Sydamerika, deras hemland. De är allmänt erkända som en neutral smak, som enkelt integrerarförsörjning dagligen, men också deras stora verktyg för att lindra förstoppning. Om du vill öka mängden kostfiber i din konsumtion, kommer du också att behöva konsumera mer chia frön. Till exempel ger konsumerar en matsked (15 ml) av dessa frön 4g dietfibrer som är nödvändiga för att bli av med förstoppning, uppblåsthet och lindra dålig uppslutning som förklaras Dr Barbara Bolen

Dessutom kan chia frön användas för förebyggande eftersom de har rykte att minska aptiten med deras effet aptitsuppressants. Denna satiating dygd och dess mukilaginösa egenskaper (dvs dess milda laxerande effekt) gör dessa frön, livsmedel att prioritera i din kost, speciellt vid ätstörningar.

Som du kan se, innehåller chia frön och citron, förutom att vara till nytta för kroppens allmänna hälsa, adekvata ingredienser som tillsammans ger dig möjlighet att enkelt lindra och friska matsmältningsstörningar.

Anti-förstoppning recept med citron och chia frön:

Ingredienser:

· 1 matskedjuice av citron

· 1 skål med vatten

· 1 tesked honung

· 1 matsked chia frön

Instruktioner:

Börja med att lägga chia frön i ditt glas vatten i en timme för att lätta dem mjukna. När denna gång har passerat, ta bort dem och blanda dem med andra ingredienser tills de har en homogen konsistens.

Hur man använder:

Konsumera en matsked av denna beredning varje morgon på en tom mage för att återfå god tarmtransitering.

VARNINGAR:

Citron är kontraindicerat för magsår, gall- och njursjukdomar och citrusallergier. Chia frön rekommenderas inte för personer som lider av prostata sjukdom, lågt blodtryck eller att vara på antikoagulant terapi. Personer med allergier mot sesamfrön eller linfrö bör undvika att konsumera dem. I allmänhet respektera doserna och fråga din läkare för råd innan du använder ett naturligt botemedel.


Denna artikel uppträdde först på HÄLSA PLUS MAGAZINE