Trump försenar bilpriserna i press för överenskommelse med Japan och Europa - New York Times

Meddelandet fredag ​​sade en handelsundersökning hade visat att importen av bilar och några av deras delar utgjorde ett hot mot USA: s nationella säkerhet. "Förenta staternas militära och försvar överlägsenhet beror på vår bilindustris konkurrenskraft och den forskning och utveckling som den genererar", säger Vita husets proklamation.

Men många utanför administrationen kritiserade kopplingen mellan bilen och den nationella säkerheten. att huvuddelen av amerikanska autoimporter kommer från närmaste allierade i landet. Mexiko, Japan, Kanada, Tyskland och Sydkorea var tillsammans ansvarig för mer än 85% USA: s automatisk import till 2018.

"Tanken att amerikanska biltillverkare hotas av automatisk import är fundamentalt bristfällig och dåligt utformad", säger John Bozzella, VD för Global Automakers, som representerar utländska bilmärken. "Ingen automaker eller auto parts leverantör har bett om detta" skydd ".

Ekonomer och branschanalytiker har hävdat att taxorna skulle öka kostnaden för amerikanska bilar och väga på den amerikanska ekonomin. Automotive Research Center, en forskningsgrupp finansierad delvis av branschen beräknade att dessa åtgärder kan öka priset på ett nytt fordon från 455-dollar till 6 875-dollar, beroende på den policy som följer.

Vid en utfrågning i juli meddelade alla vittnen, inklusive företrädare för utländska regeringar, biltillverkare, tillverkare av delar och återförsäljare, mot åtgärderna. Föreningen för automobilarbetare är det enda undantaget.

Jennifer Kelly, fackets forskningsdirektör, sa att taxorna skulle kunna lösa de verkliga problemen som orsakas av flytten av amerikanska autofabriker utomlands, men "tanklösa handlingar" kan också ha "oavsiktliga konsekvenser" ". massiva uppsägningar av amerikanska arbetare. "

Trump kritiserade regelbundet Europa för att översvämma den amerikanska bilmarknaden, samtidigt som importen av amerikanska fordon begränsades, och krävde en översyn av handelsvillkoren som gjorde förhållandet mer rättvist.

Denna artikel uppträdde först (på engelska) den NEW YORK TIMES