Schweiz: Privilegierade medel, Caritas återkallar från fem länder

Internationellt samarbete går igenom en svår tid. Caritas Schweiz meddelade fredag ​​sina åtgärder för att hantera minskningar av institutionella bidrag. Ingen planerad avskaffande av tjänster, men ett återkallande av fem länder och flyttningar.

Sedan januari 1er sänkte Europeiska kommissionen finansiering till tio schweiziska icke-statliga organisationer. Om förlusterna i samband med detta beslut är begränsade för närvarande kommer det att finnas lösningar i framtiden, sade fredagen Caritas Schweiz i ett uttalande, samtidigt som han uppgav att hans ekonomi är hälsosam.

Särskilt som utvecklings- och samarbetsdepartementet (SDC) vill, för att minska 2,5 miljoner francs bidrag till program med stor hjälp från 2021, lägger organisationen till. Ett projekt är i samråd. "Förvärvet av finansiering för utvecklingssamarbete har blivit mer krävande och dyrare."

För att möta dessa nya utmaningar har Caritas Schweiz beslutat att minska 20s antal länder till 15 där det genomför ett internationellt samarbetsprogram och upprätthåller sitt eget kontor. Den avser att dra sig gradvis tillbaka från Bangladesh, Indien, Kenya, Palestina och Colombia.

Avslutade projekt

I de flesta fall är det ett tillflyktsort som har pågått under en tid, säger Caritas Schweiz direktör Hugo Fasel på Keystone-ATS. Och för att ge Kenya ett exempel, där alla projekt kommer till ett slut. Det är också och framför allt en strategisk fråga, tillägger han. Du måste vara tillräckligt stor för att ansöka om bud och få finansiering.

Dessa uttag handlar dock bara om långsiktig utveckling och inte humanitärt bistånd, säger Fasel. Till exempel fortsätter Caritas att vara aktiv inom detta område i Colombia och Brasilien för offren för den venezuelanska krisen.

Anpassningen av den internationella verksamheten kommer att ske utan att antalet anställda i Caritas International Cooperation-sektorn minskas. Men omlokaliseringar kommer att äga rum. Antalet anställda är ännu inte känt. (Ps / nxp)

Skapat: 17.05.2019, 12h23

===> Fler artiklar om SCHWEIZ här <===

>

Denna artikel uppträdde först på https://www.tdg.ch/suisse/Prive-de-moyens-Caritas-se-retire-de-cinq-pays/story/19413591